fbpx

Студент ІФНМУ переміг на міжнародному конкурсі "Історія і "Просвіта"

Суспільство 10:20, 25.05, 2018

В Івано-Франківську підбили підсумки III етапу XVI туру Міжнародного конкурсу "Історія і "Просвіта". Серед переможців – студент п’ятого курсу ІФНМУ Богдан Гуцол.

Цей конкурс просвітяни вже традиційно проводять щороку. Він має на меті сприяти відродженню історичної пам’яті, формуванню національної свідомості у наших співвітчизників, популяризувати діяльність відомих просвітян минулого і сьогодення. Для участі у цьому творчому змаганні свої роботи подають старшокласники, студенти, викладачі.

Отже, за підсумками 2017 року Богдан Гуцол посів перше місце серед робіт на тему "В здоровому тілі – здоровий дух". Він підготував роботу "Онкологія. Історія і сьогодення. Поради, які допоможуть нам належним чином подбати про свій організм".

XVI тур був присвячений 140-й річниці заснування товариства "Просвіта" в Івано-Франківську та 25-річчю його відновлення. Наприкінці церемонії нагородження піснею "Україна — це ти" усіх привітала студентка медуніверситету Ірина Кривень.

Для Богдана Гуцола це вже не перша перемога на подібному конкурсі. Рік тому він став переможцем XV Міжнародного конкурсу "Історія медицини і сучасність". Тоді юний науковець підготував доповідь на тему "Історія медицини. Видатні діячі краю та України. Геник Степан, людина видатна і багатогранна", присвячену нашому сучаснику професору ІФНМУ, доктору медичних наук, лікареві-хірургу, вченому-винахіднику, заслуженому діячу науки і техніки України Степанові Генику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: