fbpx

Студент ПНУ переміг на відбірковому етапі конференції Falling Walls Lab Kyiv 2015

Суспільство 16:52, 14.10, 2015

Нещодавно в Києві відбувся український відбірковий етап міжнародної конференції Falling Walls Lab – всесвітньо відомого форуму для молодих науковців і підприємців. У ньому взяв участь і студент ПНУ імені Василя Стефаника Олександр Шиманко зі своїм проектом piePillow ("Розумна подушка").

Відбірковий етап конференції Falling Walls Lab Kyiv 2015 – це один із 36 кваліфікаційних етапів, що проходять у 28 країнах світу. Цей захід був ініційований та пітриманий Фондом братів Кличко. 

Тридцять учасників представили свої трансформаційні ініціативи, спрямовані на вирішення соціальних проблем і викликів майбутнього, перед поважним журі, членами якого виступили відомі дослідники, професори та бізнес-лідери. 

Зовнішні експерти були вражені не лише високою якістю та інноваційністю ідей українців, а також їхнім вмінням презентувати їх перед журі на англійській мові, дотримуючись суворого регламенту (3 хвилини та лише 3 слайди презентації).

Перше місце і квиток до Берліна для участі у фінальному етапі конференції отримав студент 2-го курсу напряму "Міжнародні відносини" Прикарпатського університету Олександр Шиманко за проект гаджета piePillow ("Розумна подушка"), який запам’ятовує форму голови власника, моніторить пульс та сон і будить людину в найоптимальніший для цього час (відповідно до моніторингу життєвих показників).

Друге місце посіла Оксана Борисенко з Києва, яка представила проект Enable Talk – рукавиці, сенсори на яких розпізнають мову жестів глухонімих і виводять на екран смартфона текст, який після цього озвучується. 

Третє місце здобув Едуард Братушка з Києва, який створив настільну гру "Зараження", яка допомагає людям подолати медичну неграмотність і дізнатися більше про свій організм.

"Працювати над винаходом "Розумна подушка" мені допомагала команда з семи моїх друзів. Робота над проектом тривала півтора року", – розповів переможець відбіркового етапу Falling Walls Lab Kyiv 2015 Олександр Шиманко. 

Зараз команда наших юних винахідників працює над фінальною версією, яку Олександр представить 8-9 листопада 2015 року в Берліні, де змагатимуться конкурсанти з 20 країн світу. Проекти учасників фінального етапу Falling Walls Lab судитиме висококваліфіковане журі на чолі із головою Фундації Нобеля, професором Карлом-Генріком Гелдіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: