fbpx

Студенти і викладач ІФНМУ стали чемпіонами Європи з гирьового хортингу

Спорт 16:28, 04.07, 2017

У столиці Білорусі Мінську відбувся чемпіонат Європи з гирьового хортингу. У складі збірної України на престижних змаганнях виступили студенти Івано-Франківського національного медичного університету Олександр Шваб та Ірина Савчин і викладач кафедри фізичного виховання та здоров'я Роман Михальчук. Усі троє стали чемпіонами Європи.

Олександр Шваб заявився одразу на дві дисципліни гирьового хортингу і в обох здобув перемогу. У вправі біатлон до 70 кг (по три хвилини поштовх і ривок двох 32-кілограмових гир) він набрав 53 бали, а в довгому циклі за 30 хвилин підняв гирю 191 раз, інформує прес-служба ІФНМУ.

Ірина Савчин взяла участь одразу у трьох видах програми і здобула медалі всіх трьох ґатунків. У фіткросі, в рамках якого треба було за шість хвилин виконати шість різних вправ (по одній хвилині на кожну) Ірина набрала 103 бали і здобула перемогу, а з нею звання чемпіона Європи. У фіткрос-міксі в парі з Сергієм Деревінцем з Харківської області вона набрала 100 балів і виборола срібну медаль. І нарешті у ривку гирі за 30 хвилин наша спортсменка змогла зробити 300 підйомів і здобула бронзову медаль.

Викладач кафедри фізичного виховання та здоров’я, Заслужений майстер спорту України Роман Михальчук, який останніми роками виступає переважно серед ветеранів, цього разу заявився у змагальну програму чоловіків і теж виборов медаль чемпіона Європи. У ривку гирі за 30 хвилин він показав неймовірний результат – 633 підйоми і цим перевершив найближчих конкурентів у два рази! А наступного дня на запрошення організаторів він взяв участь у Міжнародному фестивалі гирьового спорту, де йому також не було рівних у ривку. За 30 хвилин він сумарно підняв 15 192 кг ваги!

"Нам дуже приємно, що ми вчергове підтвердили свій клас і знову показали чудові результати, – говорить Роман Михальчук. – Чемпіонат Європи з гирьового хортингу проводився вперше, тож вдвічі приємніше стати переможцями цього історичного турніру. В гирьового хортингу є великі перспективи, адже він має значно більше дисциплін порівняно з класичним гирьовим спортом. Це дає більше можливостей спортсмену для самореалізації".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: