fbpx

Студенти ІФНМУ до початку навчального року відкриють веломайстерню

Суспільство 20:57, 05.08, 2016

Нещодавно представники студентської організації EMSA виграли грант на встановлення веломайстерні. Кошти на реалізацію проекту "Велореанімація" надало "Тепле місто" – платформа, що об'єднує людей і бізнеси, які підтримують ідеї та дії щодо сталого розвитку Івано-Франківська.

Один із розробників проекту Андрій Глущук презентував його у вигляді коміксу, який намалював власноруч.

"Дизайн веломайстерні буде доволі креативний, – розповідає керівник EMSA Юлія Дмитрук. – Він нагадуватиме реанімаційну палату. У відкритій веломайстерні можна буде самотужки надати першу "допомогу" своєму двоколісному другу. Послугами веломайстерні зможе скористатися кожен охочий, і навіть власники дитячих візочків та візків для інвалідів".

Андрій Глущук зазначає, що у веломайстерні планують встановити відеонагляд, аби уникнути розкрадання.  

Кошти в сумі 12 тисяч гривень спрямували на придбання всього необхідного інструментарію, який налічує більш ніж 30 позицій, матеріали для монтажу, оренду пристрою для монтажу, велосипедні стійки та розробку дизайну. Юля Дмитрук додає, що "Велореанімація" стане також своєрідною туристичною атракцією Івано-Франківська, адже таких веломайстерень, як стверджує студентка, в Україні вона ще не бачила.

Місце розташування веломайстерні наразі ще погоджується. Можливо, вона дислокуватиметься біля фортечної галереї "Бастіон" або ж біля одного з корпусів ІФНМУ.  

Відкриття веломайстерні планується на початку навчального року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: