fbpx

Студенти ІФНМУ стали призерами Всеукраїнської студентської олімпіади з фармації

Суспільство 20:49, 11.04, 2018

Нещодавно в Харкові на базі Національного фармацевтичного університету відбувся другий етап ХХIІ Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю "Фармація", у якій взяли участь студенти четвертого курсу фармацевтичного факультету Івано-Франківського національного медичного університету, призери першого, вузівського, етапу олімпіади – Христина Осадцева та Юлія Карас.

Про це повідомляє прес-служба ІФНМУ.

Керівником делегації ІФНМУ був асистент кафедри організації та економіки фармації і технології ліків Артур Пустовіт, який за результатами жеребкування був відібраний у склад журі із дисципліни організація та економіка фармації. Очолювала журі завідувач кафедри заводської технології ліків НФаУ професор Олена Рубан, головою апеляційної комісії була завідувач кафедри організації та економіки ліків, професор Алла Немченко.

Участь в олімпіаді взяли 23 конкурсанти із 12 вузів України, на базі яких навчаються студенти за спеціальністю "Фармація".

Олімпіада включала конкурсні завдання з шести дисциплін: організація та економіка фармації, аптечна технологія лікарських засобів, заводська технологія лікарських засобів, фармакологія, фармацевтична хімія та фармакогнозія.
Змагання проходили у два етапи: теоретичний та практичний. На теоретичний етап учасникам були запропоновані завдання, опрацьовані журі олімпіади на основі представлених делегаціями варіантів з вищевказаних дисциплін.

За результатами теоретичного та практичного туру Христина Осадцева виборола друге місце із дисципліни організація та економіка фармації та третє місце із аптечної технології ліків, а Юлія Карас – третє місце із дисципліни фармацевтична хімія. Дівчата отримали відповідні грамоти.

У підготовці студентів до олімпіади взяли участь працівники кафедр ІФНМУ, які очолюють професори Дмитро Семенів, Лідія Шеремета та Андрій Грицик, а саме доценти Світлана Феденько, Любов Грицик, Уляна Сікорин, Ірина Іванчук, Марія Мельник, асистенти Іванна Олійник, Юлія Байгуш, Руслана Мельник.

Студенти щиро вдячні ректорату, деканату фармацевтичного факультету та кафедрі організації та економіки фармації і технології ліків ІФНМУ за сприяння в участі та надану можливість представляти свій університет на Всеукраїнській олімпіаді у м. Харкові.

Ректорат ІФНМУ висловлює щиру подяку ректору НФаУ професору Аллі Котвіцькій, організаційному комітету за гостинність, дружний прийом та високий професіоналізм у проведенні студентської олімпіади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: