fbpx

Студенти ІФНМУ презентували вокальний подарунок легендарному українському гурту. ВІДЕО

Суспільство 11:53, 16.04, 2016

14 квітня в читальному залі університетської бібліотеки з ініціативи студентської організації EMSA відбувся концерт легендарного українського гурту "Очеретяний кіт". Концерт пройшов у рамках всеукраїнського турне на підтримку нового альбому "20 кроків".

"Коти" представили музичну платівку-книжку, до якої увійшли пісні подільських авторів та есе-нариси про історію створення цих композицій. Як музиканти й обіцяли, концерт-зустріч зі студентами відбулася в атмосфері кухонної розмови з елементами блюзу, хіп-хопу та українських етнічних мотивів, йдеться на сайті ІФНМУ.

"Ми вирушили в мандрівку навчальними закладами України. Нас немає у ротаціях комерційних радіостанцій. Ми занадто українські для шансону та "гарячих" хітів. Тому ми присвячуємо цю подорож українським студентам і всім, кого цікавить українська пісня",  сказав фронтмен гурту Роман Кріль.

Під час концерту він також розповів про подорожі гурту на Схід, де музиканти побували на найбільш небезпечних локаціях зони АТО.

"Наші виступи є доволі важливими для солдатів,  пояснив Роман Кріль. – Музика стає своєрідної арт-терапією на передовій. Окрім цього, за допомогою композицій ми намагалися донести українську культуру і до тамтешнього цивільного населення".

Пісні гурту "Очеретяний кіт" записані у стилі "подільського лаунж-року", чи, як його жартома музиканти називають, "маза-хата-рок" (від словосполучення "хата-мазанка"). Також у репертуарі музикантів є кілька чумацьких пісень, записаних разом із Тонею Матвієнко і гуртом "Гайдамаки".

Майже півсотні студентів, які завітали на концерт, були вражені неймовірно душевним виконанням музикантів і навіть попросили заспівати на біс.

"Досі я не був знайомий із творчістю гурту "Очеретяний кіт", і тепер мені за це навіть трохи соромно,  каже студент другого курсу медичного факультету Ігор Балюк. – Настільки щире виконання рідко можна почути. Композиції гурту надихають творити і мислити".

Цікаво, що наприкінці концерту студенти-медики презентували талановитим гостям вокальний подарунок, виконавши композицію "Скрябіна".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: