fbpx

Студенти-медики відкрили "Велореанімацію" в центрі Івано-Франківська

Суспільство 16:05, 04.11, 2016

Студенти Івано-Франківського національного медичного університету відкрили веломайстерню просто неба "Велореанімація". Працюватиме вона в самому центрі міста, біля стоматологічного корпусу по вулиці Грушевського.

У цій громадській майстерні кожен велосипедист може "підрихтувати" свого "двоколісного друга". Таким чином студенти роблять ще один крок у розвитку велоруху в Івано-Франківську, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Наше місто зручне для велосипедистів, і щодня ми можемо зустрітися з тим, що у велосипеда пробили колесо, щось зламалося чи відпало, – каже Юлія Дмитрук, голова європейської студентської медичної організації. – Саме тому ми вирішили відкрити таку веломайстерню".

У майстерні можна буде зробити практично всі види дрібного ремонту велосипедів: накачати колесо, підтягнути гайки, змастити ланцюг тощо. І все це  абсолютно безкоштовно, адже майстерню відкрили за грантові кошти. Облаштування веломайстерні підтримав громадський ресторан Urban Space 100. Проект "Велореанімація" отримав фінансування у 12 тисяч гривень. А в магазині "MtbBike" зробили знижку, тож вдалося на виділену суму придбати якісніші інструменти.

"Велосипед ламається незалежно від місця чи часу доби. І часто так буває, що невеликі поломки можна виправити  реанімувати свій байк, – розповідає Андрій Глущук, студент IV курсу ІФНМУ.  Саме це можна буде зробити у нашій веломайстерні в будь-який час доби. Це все дуже легко".

Ще минулого року ІФНМУ отримав звання першого в Україні університету, дружнього до велосипедистів. І велоактивісти не збираються зупинятися на досягнутому. У планах медиків – збільшити кількість велосипедистів. Тож вони проводитимуть навчання та воркшопи про те, як убезпечити велосипед від крадіжок, як поремонтувати, надати першу допомогу, коли впав з велосипеда.

"Може, ця подія не має якогось грандіозного значення, але ми бачимо, що студенти організовані, підтримують, розуміють один одного,  говорить ректор ІФНМУ Микола Рожко.  Для мене найбільша радість, що вони вміють поставити собі мету. Ми є однією командою, нас об’єднує студентське життя, воно найкраще".

"Закликаємо інші університети долучатися до цієї акції, долучатися до цього руху і ставати велосипедними вишами",  підсумовує Юлія Дмитрук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: