fbpx

Стипендіати програми Фулбрайта в Івано-Франківську діляться дослідженнями та ідеями

Суспільство 14:21, 25.03, 2019

У Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника зібралися стипендіати та випускники програми ім. Фулбрайта, щоб обмінятися ідеями, поділитися дослідженнями та планами.

30 стипендіатів програми Фулбрайта приїхали зі США у вересні 2018 року до різних міст України, де вчаться, викладають або ж проводять власні дослідження. Наразі вже можуть поділитися власними спостереженнями, успіхами та проблемами, з якими довелося зіткнутися, пише Sotka.

"Зараз з’явилося зацікавлення до України. Значно більше стипендіатів хочуть їхати до нас, аніж до Росії, де суспільство більш закрите і тяжче чогось досягнути. Тут вони відчувають, що країна більш відкрита, їм цікаво. Нарешті американці зрозуміли, що таке Україна", – розповідає директорка програми ім. Фулбрайта в Україні Марта Коломаєць.

1

Марта Коломаєць зауважує, що програма дає не лише академічний обмін, а й культурний.

"Щоб українці змогли доторкнутися до справжніх американців, дізналися про їх ставлення до медичного страхування чи як вони платять за машини, побутові речі. Щоб це не було щось недосяжне", – додає директорка програми.

На "Student Retreat" усі учасники звітують англійською мовою. Захід триватиме три дні.

У вівторок, 26 березня, учасники Student Retreat зачеплять теми, що стосуються Івано-Франківська. Випускниця Техаського технічного університету Маріанна Глинська розповість про незалежне мистецтво Івано-Франківська. Випускник Мерілендського університету Віктор Загреба поділиться досвідом, як соціальні ініціативи та урбаністичний редизайн роблять місто кращим. Випускниця Інституту Кеннана Ніна Янковіч досліджує в Україні дезінформування під час виборів. Про результати досліджень розповість завтра.

У середу, 27 березня, Крістофер Коллісон, випускник Вашингтонського університету, поділився спостереженнями, як змінилося громадянське суспільство за п’ять років після Революції Гідності. А Рене Хікман з Університету Міссурі досліджує медіа-простір України після Майдану.

Довідково:

Щороку на стипендію Фулбрайта на різні програми подають заявки понад 700 аплікантів. Серед них обирають лише до 50 кращих. Вікових обмежень немає. Найстаршому науковцю-стипендіату програми 70 років.

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США, посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Несе ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й ґрунтується на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946, нині більш аніж у 170 країнах світу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: