fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Суд арештував автомобіль та нерухомість керівника "Івано-Франківськ-Пропан", у якого вилучили півмільйона доларів і золото

Суд арештував автомобіль та нерухомість керівника "Івано-Франківськ-Пропан", у якого вилучили півмільйона доларів і золото

Суспільство 20:15, 08.01, 2019

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід керівнику підприємства "Івано-Франківськ-Пропан" Ігорю Сикалу та арештував його майно.

Як писав КУРС, наприкінці грудня правоохоронці затримали керівника "Івано-Франківськ-Пропан" (дочірнє підприємсто ПАТ "Івано-Франківськгаз") Ігоря Сикалу, який організував злочинну схему, за якою газ, що призначався для потреб населення, продавали через мережу газових автозаправних станцій.

У затриманого вилучили 500 тисяч доларів США, 22 тисячі євро, 240 тисяч гривень, золоті злитки на понад 8 мільйонів гривень (в еквіваленті національної валюти), понад 300 метрів кубічних скрапленого газу. Також вилучено пістолет та боєприпаси до нього, "чорнові" записи та іншу документацію.

28 грудня суд наклав на ці речі арешт. Також суд арештував автомобіль "Toyota Prado" вартістю понад 900 000 грн, який Ігор Сикала придбав у грудні 2018 року.

Як йдеться в ухвалі суду, є підстави вважати, що гроші та автомобіль Сикала отримав внаслідок розтрати майна, а саме незаконної реалізації скрапленого газу з метою особистого збагачення.

Кримінальне провадження щодо Ігоря Сикала внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 2 ст. 209 (відмивання грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) КК України.

Того ж дня, 28 грудня, Івано-Франківський міський суд обрав Сикалу запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 140 960 гривень. Як повідомили у прес-службі міського суду, застава визначена лише за незаконне зберігання вогнепальної зброї. Щодо вчинення інших злочинів проводяться експертизи, після яких, ймовірно, запобіжний захід буде переглянутий.

Окремою ухвалою від 2 січня суд наклав арешт на домоволодіння, земельну ділянку площею 0,1324 га та двокімнатну квартиру площею 75,4 кв. м, які належать на праві власності Ігорю Сикалу. Таку ухвалу суд виніс, щоб унеможливити підозрюваному переоформити право власності майна та заборонити вчиняти дії щодо його відчуження. Це майно може бути конфісковане у разі винесення Сикалу вироку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: