fbpx

Суд Булієнка: мати загиблої жінки розповіла, що донька не скаржилася на побої від чоловіка, бо любила його

Суспільство 13:58, 07.05, 2018

Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справи Максима Булієнка, підозрюваного у вбивстві своєї співмешканки Олександри Щеглової.

 
Минулого разу під час пояснень стало зле матері померлої, тому засідання відклали.
 
На теперішньому слуханні мати Олександри Щеглової продовжила свідчити. Вона розповіла, що 18 грудня дочка поїхала у Центр зайнятості, оскільки потрапила під скорочення. Зателефонувала о першій ночі, що буде завтра. Зранку прийшли три поліцейські, які повідомили, що дочку прооперували з розривом селезінки, правоохоронці питали, хто це міг зробити. Мама сказала, що знає, хто, – це Максим, який її бив протягом трьох років, коли вона з ним жила.
 
У лікарню її того дня не пустили. Мати потрапила до доньки аж наступного дня, коли вона прийшла до тями. Лікарі сказали, що в неї не розрив селезінки, а розрив сечового міхура. Тоді ще обидві сумнівалася, чи писати заяву до поліції про насильство. Мама переконала Олександру писати.
 
Два дні молода жінка була при свідомості, потім втратила свідомість і померла. "Саші було 36 років, 36 років вона була нашою надією і опорою, а він нас цієї опори позбавив. Він ніби відрізав нам праву руку", – каже мати покійної. 
 
Після свідчень матері прокурор взявся допитувати свідків. 
 
Матір на запитання прокурора повідомила, що Максим Булієнко і раніше бив її доньку, але вона до поліції не зверталася, бо любила його. Потім він завжди просив пробачення, обіцяв, що більше такого не буде.
 
"Останні слова, які Саша мені сказала незадовго до смерті: "Мама, я надіюся на прості людські стосунки". Дочка до останнього вірила, що він на це здатен. А як нам тепер жити далі?" – сказала мати.
 
Адвокат Булієнка уточнив, чи хворіла померла хронічними захворюваннями. До того, як зустрілася з Максимом, не хворіла, стверджує мати. У 2016 році зробили їй гінекологічну операцію. А після поїздки в Єгипет, яку їй Максим подарував на 35 років, приїхала з жовтухою, але вилікувалася.
 
Свідок Євген Іванов, друг Булієнка, розповів, що Булієнко побив її через те, що не подала йому води. Іванов сказав, що "намагався її захистити, а Булієнко його гримнув і він вирубився".
 
Матір Олександри в суді наполягала на суворому покаранні співмешканцю своєї доньки. "Бо він Сашу вбивав не один раз", – сказала жінка. 
 
Цивільний позов мати померлої забрала, бо матір Булієнка сплатила компенсацію.
 
Оскільки свідків більше немає, суд відклав розгляд справи, але прийняв рішення продовжити підозрюваному запобіжний захід.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: