fbpx

Суд призначив до розгляду справу Дерещука, який у центрі Франківська застрелив підприємця

Суспільство 12:12, 13.03, 2018

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання у справі Михайла Дерещука, підозрюваного у вбивстві підприємця Ігоря Гербіна.

Михайлові Дерещуку інкримінують умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 ККУ). Справу розглядає колегія суддів: Олеся Зеленко, Наталія Деркач, Дмитро Руденко.

Захисник обвинуваченого Олександр Клименко подав колегії суддів кілька клопотань: про повернення обвинувального акту прокурору, про призначення судово-психологічної експертизи, про виклик свідків та про проведення комплексної судово-медичної і балістичної експертизи.

Зокрема, у клопотанні про повернення обвинувального акту прокурору йдеться, що докази, які є в обвинувальному акті, здобуті із порушенням права його клієнта на захист. Також у клопотанні йдеться, що судово-медична експертиза проведена не в повному обсязі. Для повноти захисники Дерещука просять провести ще судово-психологічну експертизу.

Адвокат Клименко просив суд змінити Дерещуку запобіжний захід, оскільки той потребує лікування. Захисник запевняв, що його клієнт не буде втікати від слідства та впливати на свідків.

Прокурор зауважив, що обвинувальний акт складений відповідно до законодавства та попросив призначити справу до розгляду. Він також подав клопотання про виклик свідків. Просив продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Адвокат родини Гербіних підтримав прокурора і просив долучити до справи два цивільні позови від потерпілих про відшкодування матеріальної і моральної шкоди.

Суддя сказала, що всі клопотання захисника Дерещука, окрім повернення обвинувального акту і виклику свідків, є передчасними.

Сам Дерещук подав клопотання про повернення речей, які були вилучені під час обшуку.

“На якій підставі ви мене зараз утримуєте? Мене зараз тримають незаконно. Немає фактів, що я буду втікати від слідства чи буду впливати на свідків”, – сказав Дерещук.

Колегія судів вирішила призначити кримінальне провадження до судового розгляду. Судове засідання відбудеться 22 березня.

Також судді задовольнили клопотання про виклик свідків сторін захисту та обвинувачення та продовжили Михайлові Дерещуку запобіжний захід  тримання під вартою на 60 днів.

Як повідомляв КУРС, 31 липня поблизу міської ратуші впритул розстріляли автомобіль “Ауді”, в якому був місцевий підприємець Ігор Гербін, більш відомий за прізвиськом Червонець.

Поліцейські встановили, що стріляв у підриємця Михайло Дерещук. Автомобіль, на якому зловмисник втік, знайшли протягом години, в машині був і пістолет. Того ж дня поліція затримала Дерещука у приміському селі Чукалівка.

Обвинувачений двічі притягувався до відповідальності за хуліганські дії, має судимість. За замах на вбивство йому загрожує довічне ув’язнення.

Основним мотивом замаху на Ігоря Гербіна у затриманого була помста. За декілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження.

У тілі Ігоря Гербіна виявили 4 кулі. Йому провели кілька операцій. 9 серпня чоловік помер у лікарні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: