fbpx

Суд дозволив не платити пайовий внесок за новобудову, яку спорудили франківські правоохоронці

Суспільство 07:14, 31.01, 2016

Вищий господарський суд України відмовив у задоволенні позову фінансовому управлінню до правоохоронців Івано-Франківська про спонукання до укладення договору про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Івано-Франківський міський відділ УМВС України був замовником будівництва дванадцятиповерхового житлового будинку по вул. Бельведерська, 32-А, спорудження якого розпочалося у 2009 році.

Будинок здали в експлуатацію 14 липня 2015 року.

А через місяць фінуправління звернулося до міського відділу міліції з пропозицією укласти вказаний договір з додатком розрахунку розміру пайової участі. Коли правоохоронці на лист не відповіли, позивач звернувся до суду.

Господарський суд Івано-Франківської області встановив, що договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту укладається до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію. Натомість укладення цього договору після введення об'єкта будівництва в експлуатацію суперечить вимогам законодавства.

Рішення суду першої інстанції підтвердив Львівський апеляційний господарський суд, а зараз – і Вищий господарський суд України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: