fbpx

Суд конфіскував техніку і оштрафував прикарпатця, який незаконно добував гравій

Суспільство 18:33, 16.09, 2016

В дохід держави конфісковано знаряддя правопорушення – автомобіль та екскаватор, а винуватець сплатить майже 7 тисяч гривень штрафу.

Надвірнянською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо місцевого жителя, який здійснював незаконний видобуток піщано-гравійної суміші, пише КУРС з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Марчук, в дохід держави конфісковано знаряддя правопорушення – автомобіль та екскаватор, а винуватець сплатить майже 7 тис. грн штрафу.
Установлено, що в червні 2016 року місцевий житель, не маючи жодних дозвільних документів, за допомогою екскаватора та вантажного автомобіля марки ЗІЛ-131 вчинив видобування піщано-гравійної суміші з берега річки Прут на території смт. Ланчин. 
За результатами судового розгляду його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України, та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 6800 грн. Автомобіль та екскаватор, за допомогою яких здійснювався видобуток, конфісковано в дохід держави.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: