fbpx

Суд над хабарником Басаєм у Долині розпочнеться 2 червня

Суспільство 14:45, 30.05, 2016

Судове засідання у справі екс-директора Прикарпатського юридичного інституту Одеської юридичної академії Віктора Басая відбудеться 2 червня о 16.00 у Долинському районному суді.

Як писав КУРС, 69-річого Віктора Басая затримали працівники військової прокуратури 9 грудня минулого року при отриманні неправомірної вигоди у двох студентів за допуск останніх до складання зимової сесії. Директор вишу отримав хабар у розмірі 7500 гривень і 300 доларів США.

Однак військова прокуратура передала справу до суду не за ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а за ч. 2 статті 190 ККУ (шахрайство).

Обвинувальний акт прокуратура передала до Івано-Франківського міського суду. Однак обвинувачений свого часу працював на посаді народного судді народного суду міста Івано-Франківська (на цей час Івано-Франківський міський суд). Таким чином, Івано-Франківський міський суд передав матеріали цього кримінального провадження до Апеляційного суду Івано-Франківської області для вирішення питання про передачу його на розгляд іншого суду.

Апеляційний суд направив справу Басая на розгляд Долинського районного суду. 2 червня у Долині відбудеться підготовче судове засідання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: