fbpx

Суд оштрафував арбітражного керуючого, який взяв хабар за передачу в оренду ділянки на Макогона

Суспільство 16:33, 06.12, 2017

Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі арбітражного керуючого, який за 12 тисяч гривень неправомірної вигоди обіцяв посприяти у передачі в оренду земельної ділянки по вулиці Макогона, 23А.

У липні 2017 року голова кооперативу "Проектант" вирішив орендувати земельну ділянку по вулиці Макогона, 23А в Івано-Франківську. На ділянці площею 700 кв. м він хотів облаштувати будівельний майданчик.

З цим питанням підприємець звернувся до арбітражного керуючого, який був ліквідатором КП "Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління".

27 липня арбітражний керуючий повідомив підприємцю, що це питання потрібно вивчити, а 31 липня заявив про можливість надання земельної ділянки площею 700 кв. м за 12 тис. грн.

9 серпня підприємець, розуміючи, що без хабара ділянку в оренду не отримає, зустрівся з арбітражним керуючим у кафе "Бешамель" та передав йому 12 тисяч гривень. Після чого обвинувачений підписав договір оренди. Тоді ж був затриманий правоохоронцями.

У суді обвинувачений визнав свою вину в отриманні 12 тис. грн за підписання договору оренди території. Розкаявся та просив суд суворо не карати.

Суд визнав його винним та призначив 13 600 грн штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків на строк 2 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: