fbpx

У Франківську суд оштрафував матір малолітніх дітей, яка давала хабар за оформлення довідки для соцдопомоги

Суспільство 17:02, 04.10, 2017

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі жінки, яка за хабар службовцю намагалася отримати довідку про доходи. Довідка була необхідна для отримання соціальної допомоги як малозабезпеченій сім’ї.

У матеріалах справи йдеться, що жінка 7 вересня 2017 року в офісі страхової компанії "Омега" запропонувала заступнику директора 1000 гривень за вирішення питання про видачу довідки про доходи. Службовець відмовився та викликав правоохоронців.

У суді жінка розповіла, що проживає з двома малолітніми дітьми в орендованій кімнаті в гуртожитку. Живе на 1900 гривень у місяць – допомоги на дітей. Чоловік живе окремо і матеріально сім'ю не підтримує.

Через скрутне матеріальне становище хотіла оформити у соціальній службі допомогу як малозабезпечена сім'я. Однак для отримання такої допомоги слід було надати довідку про доходи за останнім місцем роботи.

Знайомі їй порадили звернутися за такою довідкою в страхову компанію.

7 вересня вона прийшла у страхову компанію та звернулася до заступника директора Івано-Франківського відділення із проханням видати їй довідку про доходи. Для цього передала йому паспорт, в який поставила 1000 грн. Після чого заступник директора і викликав поліцію.

У скоєному жінка розкаялася і просила суворо її не карати.

Суд визнав її винною і призначив 2550 гривень штрафу. 1000 грн, які жінка пропонувала як хабар, конфіскували в дохід держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: