fbpx

Суд оштрафував працівницю ІФНТУНГ, яку спіймали на хабарі за посвідчення про володіння державною мовою

Суспільство 20:39, 29.11, 2017

Суддя Івано-Франківського міського суду Олеся Зеленко винесла вирок у справі інженера інформаційно-обчислювального центру кафедри УРЕР ІФНТУНГ, яка отримала від двох осіб по 100$ за обіцянку видати посвідчення про вільне володіння державною мовою без проходження атестації.

Обвинувачена працювала у ІФНТУНГ з травня 2009 року.

29 серпня 2017 року до неї звернулася знайома, якій для вступу на посаду держслужбовця ГУ Держспоживслужби в Івано-Франківській області потрібне було посвідчення щодо вільного володіння державною мовою.

Працівниця університету запевнила жінку, що знайома з членами атестаційної комісії та зможе домовитися про отримання посвідчення. Свої послуги оцінила у 100 доларів.

19 жовтня на вулиці Грюнвальдській працівниця університету отримала 2700 гривень неправомірної вигоди. 26 жовтня вона отримала ще 650 гривень як оплату за проходження атестаційного іспиту.

30 жовтня вона отримала ще 2700 гривень хабара за обіцянку видати посвідчення про вільне володіння українською мовою для іншої жінки. В цей час вона була затримана правоохоронцями.

У суді жінка визнала свою вину. Зазначила, що 6 листопада звільнилася з університету за власним бажанням. На утриманні має сина інваліда з дитинства ІІІ групи. Просила суворо її не карати.

Суддя Зеленко, врахувавши позицію прокурора, який просив призначити обвинуваченій штраф у розмірі 1100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, позицію обвинуваченої та її захисників, що просили призначити аналогічне покарання, вважає, що виправлення обвинуваченої можливе без ізоляції від суспільства, однак запропоноване сторонами покарання є занадто м'яким, а тому необхідно призначити обвинуваченій основне покарання у виді штрафу у максимальному розмірі – 1500 неоподатковуваних мінімумів.

Суд визнав працівницю ІНТУНГ винною у зловживанні впливом та призначив 25 500 грн штрафу.

Також вона заплатить 2721 грн за проведення експертиз. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: