fbpx

У Франківську відклали засідання у справі одного з "пасажівських" стрільців через неявку потерпілого

Суспільство 12:03, 17.04, 2019

В Івано-Франківську триває суд над Тимуром Агамірзоєвим, причетним до перестрілки у "Pasage Gartenberg". Саме він, за версією слідства, поранив одного з учасників перестрілки.

Ігор Дутка потерпів у перестрілці 26 серпня 2017 року. Як писав КУРС, конфлікт між відвідувачами "Pasage Gartenberg" переріс у стрілянину.

Правоохоронці встановили всіх осіб, причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" 26 серпня минулого року. У перестрілці поранили одного з учасників конфлікту. В ухвалах суду фігурувало щонайменше п’ятеро осіб, причетних до стрілянини. Втім, про підозру повідомили лише двом з них – Анаталію Гаврилюку і Тарасу Ткачуку. Ще одного – Тимура Агамірзоєва  оголосили в розшук.

Наприкінці березня 2019 року прокуратура повідомила, що Агамірзоєву оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 ("Умисне тяжке тілесне ушкодження"). За версією обвинувачення, саме він поранив потерпілого Ігоря Дутку.

Дутка отримав проникаюче вогнепальне поранення грудної клітки з пошкодженням лівого куполу діафрагми, селезінки, підшлункової залози та шлунку. Досі, за інформацією КУРСу, лікується за кордоном.

27 березня суд обрав Агамірзоєву запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 200 тисяч гривень. Підозрюваний вийшов під заставу.

Сьогодні мало відбутися підготовче засідання у цій справі. Його довелося перенести через неявку потерпілого Дутки. Суддя Олеся Зеленко зазначила, що повістку йому відправляли за адресою прописки, однак він був відсутній. Прокурор пояснив, що це єдина відома адреса потерпілого.

"Не відомо, чи мешкає він за іншою адресою, чи перебуває за кордоном", – сказала Зеленко.

Вона доручила прокурору дістати актуальну адресу потерпілого, щоб надіслати йому повістку до суду.  У зв'язку з неявкою потерпілого підготовче засідання знову відклали до 7 травня.

1

Як писав КУРС, у липні минулого року Івано-Франківський міський суд виніс вироки Анатолію Гаврилюку та Тарасу Ткачуку. Тож суд визнав Анатолія Гаврилюка винним у хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. Але на підставі ст. 75 КК України його звільнено від основного покарання та призначено 1 рік іспитового строку.

Тараса Ткачука теж визнано винним і призначено 3 роки 6 місцяв позбавлення волі. Але, як і Гаврилюка, його звільнили від покарання та встановили 1 рік іспитового строку.

Нагадаємо, під час перестрілки на літній терасі "Pasage Gartenberg" впізнали власника центрального продуктового ринку Ігоря Халаменду та Анатолія Француза – сина колишнього начальника прикарпатської міліції. Пізніше заступник начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Ігор Баб’юк розповів, що Француза-молодшого поліція допитала як свідка.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: