fbpx

Суд повернув громаді 1,7 га землі під центральним ринком в Івано-Франківську

Суспільство 15:44, 19.01, 2016

Господарський суд Івано-Франківської області позбавив облспоживспілку права постійного користування земельною ділянкою на вул. Дністровській, 5 під центральним ринком.

Колегія суддів господарського суду Івано-Франківської області 12 січня задовольнила позов Івано-Франківської міської ради до спільного підприємства "Івано-Франківський центральний ринок" Івано-Франківської облспоживспілки в частині припинення права користування земельною ділянкою площею 1,71 га на вул. Дністровській, 5 в м. Івано-Франківську та визнала таким, що втратив чинність, відповідний державний акт на право постійного користування землею.

Позов був пов'язаний зі спором з приводу права власності на будівлю критого ринку, яка розташована на вказаній земельній ділянці. Івано-Франківська міська рада посилалась на те, що внаслідок правової невизначеності в земельних правовідносинах з відповідачем вона позбавлена можливості зареєструвати право власності на цю землю та передати її в оренду, що обумовлює значні втрати міського бюджету.

При вирішенні спору суд виходив з того, що право комунальної власності на згадане нерухоме майно було зареєстроване за Івано-Франківською міською радою 04.10.2011, а рішенням господарського суду Івано-Франківської області від 17.05.2015, залишеним без змін постановою Львівського апеляційного господарського суду від 22.04.2015 та постановою Вищого господарського суду від 24.11.2015, задоволено позов Івано-Франківської міської ради до Івано-Франківської обласної спілки споживчих товариств – визнано право власності на критий ринок по вул. Дністровській, 5 у м. Івано-Франківську за територіальною громадою м. Івано-Франківська.

Крім того, Івано-Франківською міською радою було прийняте рішення від 14.05.2013 про припинення права користування відповідачем зазначеною земельною ділянкою, яке ним не оскаржувалось, інформує прес-служба господарського суду Івано-Франківської області.

Нагадаємо, ринок орендує ТзОВ "Торговий сервіс", засновником якого є екс-депутат Івано-Франківської міської ради від Партії регіонів Ігор Халаменда, більше відомий в Івано-Франківську під прізвиськом Бура.

Як писав КУРС, господарський суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради №1327-42 від 27.02.2014 "Про розірвання договору оренди". Так, термін договору оренди між міською радою та ТзОВ "Торговий сервіс" на оренду нежитлових приміщень, що розташовані по вул. Дністровська, 5, дійсний до 31 грудня 2022 року.

За інформацією міського управління торгівлі, площа під ринком становить майже 1,5 га. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: