fbpx

Справою скандальної забудови біля франківського озера адмінсуд займеться вже у вересні: суддя відпочиває

Суспільство 17:30, 11.06, 2015

В Окружному адмінсуді розгляд справи ГО "Поступовий гурт франківців" до ДАБІ в Івано-Франківській області щодо скасування декларації Державної архітектурно-будівельної інспекції про початок і виконання будівельних робіт на ділянці поблизу міського озера перенесли на 4 вересня.

Сьогодні в Окружному адміністративному суді планувався розгляд справи по суті у позові ГО "Поступовий гурт франківців" до ДАБІ в Івано-Франківській області щодо заборони будівництва на земельній ділянці поблизу міського озера.

Проте через неявку на засідання третіх сторін в особі представників екс-орендаря ділянки Гасимова Ріяфета та ПП "Вамбуд" суддя Лучко прийняла рішення про перенесення розгляду справи на 4 вересня. До цього часу суддя перебуватиме у відпустці.

Представник позивача Андрій Кузь у коментарі кореспонденту КУРСу повідомив, що для нього незрозумілі причини неявки на засідання представників Гасимова та ПП "Вамбуд", а також додав, що перенесення засідання на тривалий термін не матиме негативних наслідків для громади та дозволить зібрати нові докази про незаконність будівництва.

"Вчора суддя попередила, що у неї відпустка і потрібно у стислі строки розглянути справу. Усі сторони погодилися з призначенням засідання на сьогодні, але, як бачимо, представник третьої сторони так і не з’явився, – говорить Андрій Кузь. – Враховуючи те, що учора суддя вирішила питання про забезпечення позову і призупинила дію декларації про початок будівельних робіт, то така відтяжка для громади не несе негативних наслідків, вона гірша для забудовника".

Нагадаємо, вчора Окружний адміністративний суд частково задовольнив клопотання ГО "Поступовий гурт франківців" і призупинив дію декларації про початок будівельних робіт на ділянці поблизу міського озера, яку орендував екс-підприємець Ріяфет Гасимов.

Читайте також: Архбудінспекція збирається покарати забудовника зеленої зони біля озера у Франківську за самовільне будівництво… автостоянки

Як повідомляв КУРС, колишній підприємець Ріяфет Гасимов, який нещодавно очолив Департамент охорони довкілля ОДА, добивається в Івано-Франківському міському суді продовження договору оренди ділянки, на якій ПП "Вамбуд" зводить кілька багатоповерхівок. Термін дії договору закінчився у березні цього року. Під тиском громадськості, яка вимагає зупинити незаконну забудову рекреаційної території, міськвиконком рекомендував не продовжувати договір з Гасимовим. Івано-Франківська міська рада 26 травня також відмовила Гасимову у поновленні договору оренди землі поблизу міського озера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: