fbpx

Суд розгляне правомірність спорудження каплички на конфліктній ділянці біля дамби на Пасічній

Суспільство 18:20, 06.05, 2016

ТзОВ "Тора-10" просить суд скасувати дозвіл на розташування тимчасової молитовної споруди в районі вулиць Галицької – Витвицького в Івано-Франківську.

Івано-Франківський міський суд відкрив провадження в справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю “Тора-10” до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення № 247 від 08.04.2016 року “Про надання дозволу на розташування тимчасової молитовної споруди”.

Розгляд справи розпочнеться 12 квітня. До цього часу відповідач має підготувати письмові заперечення проти позову.

Як писав КУРС, 8 квітня виконком дозволив Івано-Франківській єпархії Української православної церкви Київського Патріархату встановити тимчасову молитовну споруду терміном на один рік в районі вул. Галицької – Витвицького, поруч дамби р. Бистриці Солотвинської.

Дозвіл на встановлення каплички виконком дав на підставі “Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, літніх торгових майданчиків та збірно-розбірних металевих гаражів”.

1

Зведення каплички почалося до отримання дозвільних документів. Місце для будівництва освятили за участю міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, а невдовзі її вже спорудили.

Нагадаємо, що 15 січня цього року господарський суд Івано-Франківської області визнав право на користування цією земельною ділянкою за ТзОВ “Тора-10”. На разі справа розглядається в апеляційному суді. Директор ТзОВ “Тора-10” Віталій Заріцький заявляв про викривлення інформації про будівництво на Пасічній та пропонував мирову угоду, яка передбачає облаштування скверу. Однак на зборах 25 березня мешканці Пасічної відкинули його пропозиції щодо мирової угоди і наполягають на будівництві скверу за рішенням міської ради. У недавньому інтерв’ю Заріцький розповів про тиск з боку міської ради та варіанти розвитку подій довкола будівництва на Пасічній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: