fbpx

У Загвізді під Франківськом роздерибанили 2 га землі між родичами сільського голови і депутатів сільради

Суспільство 15:01, 30.07, 2014

Прокуратура Тисменицького району спрямувала до суду справу стосовно земельних зловживань сільської ради села Загвіздя.

Про це КУРСу повідомив мешканець села Павло Драганчук.

Більше року мешканці села Загвіздя, що поруч із Івано-Франківськом, оскаржували у різноманітних інстанціях рішення закритої сесії сільради від 27 червня 2013 року, на якій депутати роздали два гектари працівникам сільської ради, родичам сільського голови та деяким депутатам під ведення особистого селянського господарства.

Про засідання сесії, на якій "роздерибанили" два гектари, знали лише вибрані депутати. Коли мешканці села дізналися про закриту сесію і звернулися до сільського голови з проханням надати копію рішень, то у відповідь отримали відписку: мовляв, вся публічна інформація висвітлена на інформаційних дошках у Загвізді.

"Для надання відповідного обсягу інформації, зазначеної у Вашому запиті, необхідно покрити витрати на копіювання та друк необхідної інформації. Крім того, дана інформація носить ознаки інформації з обмеженим доступом", – йдеться у відповіді голови.

"Таємні списки" громаді села вдалося отримати нещодавно через прокуратуру. З’ясувалося, що сільрада розділила 2 га по 0,8 арів між 25 людьми. Серед них п’ятеро депутатів сільської ради: Іван Сурмачевський, Галина Михайлів, Марія Остишин, Михайло Джус, Наталія Ружицька; дочка сільського голови Анастасія Білогубко; бухгалтер сільської ради Тетяна Боніковська; син секретаря сільської ради Володимир Боробін; двоє членів виконкому Богдан Костишин та Володимир Ружанський; родичі депутатів та працівників сільської ради: Оксана Длугож, Анна Тимків, Іван Гребінник, Ярослав Гавриляк, Ольга Калакура, Тарас Голодюк, Олег Омельянчук, Ольга Дубницька, Михайло Петрів.

Також 0,8 арів на закритій сесії отримав житель села Сергій Гедзик, решта невідомі у селі люди – Стефанія Паращинюк, Михайло Грицьків, Оксана Манюк, Ганна Никифорук та Галина Когут.

Хоч ці люди отримали землю під ведення ОСГ, селяни кажуть, що зміна цільового призначення – під будівництво – це лише питання часу. Крім того, громада обурена, що у сільській раді анулювали заяви від звичайних мешканців на отримання ділянок під забудову. Натомість "свої люди", а також вгагалі не мешканці села отримали ділянки.

"Питання не в тому, щоб поміняти прізвища у списку. Громада вимагає разом вирішити, як використати цю землю на благо села", – каже Павло Драганчук.

Нещодавно районна прокуратура повідомила, що передала до суду справу стосовно виділення земельних ділянок кільком людям зі списку. Селянам пояснили: якщо суд встановить, що ці люди отримали земельні ділянки незаконно, то скасує й інші рішення закритої сесії Загвіздянської сільської ради від 27 червня 2013 року. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: