fbpx

Франківський адмінсуд відмовився скасувати результати конкурсу на посаду головного лісівника області

Суспільство 17:55, 08.06, 2017

Івано-Франківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Романа Олійника до Держлісагентства про скасування рішення конкурсної комісії щодо визначення переможця на посаду начальника Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства.

Засідання розпочалося з розгляду клопотання представника позивача Євгена Мануляка про забезпечення позову – він просив зупинити наказ Держлісагентства про призначення Руслана Осташука на посаду головного лісівника області.

Нагадаємо, 24 квітня колегія суддів Івано-Франківського окружного адміністративного суду винесла ухвалу, якою призупинила дію рішення конкурсної комісії щодо результатів конкурсу до винесення рішення по суті. Однак вже 31 травня Львівський апеляційний адміністративний суд скасував цю ухвалу і фактично зняв заборону з Держлісагентства призначати Осташука начальником обласного управління лісового і мисливського господарства. 6 червня в обласному управлінні лісового і мисливського господарства Руслана Осташука вже представили на новій посаді.

Після короткої наради колегія суддів під головуванням Миколи Кишинського відхилила клопотання та приступила до перегляду відео з конкурсу, зокрема того уривку, де учасники виконують ситуативне завдання.

Під час перегляду Роман Олійник та його представник неодноразово вказували на порушення умов конкурсу та припустили, що переможець конкурсу Руслан Осташук вже мав на комп’ютері заготовлені відповіді на ситуативні завдання. Нагадаємо, ситуативні завдання – це був другий етап конкурсу, після виконання якого до третього етапу – співбесіди – допустили лише Руслана Осташука.

"Ми переглядали це відео на уповільненій зйомці з спеціалістами технічного забезпечення. Якщо уважно подивитися на відео, де конкурсант, який нібито переміг у конкурсі, набирає текст на комп’ютері, то видно, що він жодного разу не використовує великі літери, він не ставить розділові знаки. Процедура набору в нього виглядає так: він нібито набирає кілька слів, а після того на краю клавіатури натискає одну і ту ж клавішу – це Delete, тобто видаляється той текст, який був набраний. З цього можна зробити висновок, що текст не набирається – або редагується відкритий текст, або робиться імітація набору тексту",  звернув увагу представник Олійника Євген Мануляк.

Після перегляду відео суд перейшов до дебатів. Мануляк перерахував всі порушення, які допустила конкурсна комісія, що мало вплив на результати конкурсу, та просив суд скасувати рішення конкурсної комісії. У відповідь представник Держлісагентства переконував, що в матеріалах справи та на відео не встановлено порушень умов конкурсу, які могли би вплинути на його результати.

Приблизно за півгодини суд зачитав вступну та резолютивну частину ухвали, якою відмовив Олійнику у позові до Держлісагентства.

До слова, родина головуючого судді Миколи Кишинського мала ділові стосунки з державними лісовими підприємствами області. За даними системи YouControl, дружина судді Зоя Кишинська і син Богдан Кишинський є співзасновниками "Універсальної аграрно-промислової товарної біржі" з частками 61% і 39%. До 2015 року на їхньому біржевому майданчику державні лісові господарства області продавали необроблену деревину. З 2015 року ДЛГ області раптом змінюють торговий майданчик  аукціони "переїжджають" на "Прикарпатську товарну біржу". На біржі Кишинських зараз продаються нечисленна сільськогосподарська техніка і поодинокі об'єкти нерухомості в Карпатах. Станом на травень 2017 року родинне підприємство має податковий борг 116 тис. грн. Не виключено, що владна команда, яка просуває Осташука на посаду головного лісівника області, може використувати це для впливу на суддю чи його "заохочення" обіцянкою повернути аукціони необробленої деревини на родинний майданчик за лояльне рішення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: