fbpx

Суд відмовився розглядати позови прокуратури про скасування скандальних рішень міськради по забудові на Макогона

Суспільство 17:41, 26.08, 2016

Прокуратура оскаржила в Івано-Франківському окружному адміністративному суді скандальні рішення міської ради щодо затвердження детального плану території та попередніх дозволів на забудову по вулиці Макогона, 23. Втім, суд повернув позовну заяву прокуратури.

Як писав КУРС, Івано-Франківська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

Крім того, прокуратура оскаржила в Івано-Франківському окружному адміністративному суді два рішення Івано-Франківської міської ради. Одне з них прийняте 26 квітня, яким міська рада дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А.

Підставою для прийняття такого рішення стало те, що "Івано-Франківська дорожня служба" минулого року викупила на аукціоні нерухоме майно на цій території. Однак, як писав КУРС, орендована підприємством земельна ділянка займає лише 0,7527 га з 1,5395 га, яка йому відводиться

Другим рішенням 8 липня міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, яким передбачено будівництво 33 багатоповерхівок.

Обидві позовні заяви потрапили до судді Сергія Остап'юка. Він виніс ухвали, якими повернув заяви позивачу, мотивуючи тим, що їх розгляд не входить в компетенцію окружного адміністративного суду.

Як писав КУРС, 14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні. Однак Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію". Представники громадських організацій учасників АТО подали до суду на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа за наклеп.

Відтак мешканці Макогона та прилеглих вулиць зібрали 315 підписів для винесення на розгляд міської ради свого проекту рішення, яким пропонують скасувати рішення міської ради від 8 липня цього року про детальний план території промзони в районі Макогона, що передбачає житлову забудову території.

На останній сесії міської ради 19 серпня делегація франківців вимагали в депутатів скасувати рішення міськради, що передбачають будівництво багатоповерхівок у мікрорайоні. Однак включити проект до порядку денного не вдалося: "за" проголосували лише 11 депутатів. Обурені мешканці під вигуки "Ганьба!" і "Шкода, що називаєтесь "Свободою" покинули сесійну залу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: