fbpx

Суд виніс вирок у резонансній справі Струца: вісім років ув'язнення з конфіскацією майна

Суспільство 10:47, 23.12, 2015

Івано-Франківський міський суд завершив розгляд справи Романа Струца, якого обвинуватили у вбивстві валютника в 2010 році. Чоловік понад 5 років чекав вироку в СІЗО і категорично заперечував вину. Суд присяжних виніс обвинувальний вирок.

Суд не взяв до уваги покази матері обвинуваченого Жанни Струц, вважаючи їх "критичними і спростованими". також суд критично оцінив покази сусідки, які свідчили про алібі обвинуваченого. Суд вважає, що твердження підсудного про катування і жорстоке вибивання показів слідчими також не знайшло підтвердження.

Відтак, Романа Струца засудили за ст. 121 ч. 2, ст. 187 ч. 4, ст. 357 ч. 33 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Обвинуваченому зарахують термін перебування в СІЗО за 5 років, решту терміну – відбути у вигляді особистого зобов'язання.

Згідно з вироком, Роману Струцу також доведеться сплатити 100 тис. грн моральної шкоди, 8,562 грн матеріальної шкоди потерпілій і 3,52 тис. грн відшкодування ОКЛ, 22,633 тис. грн – за судові експертизи.

Як повідомляв КУРС, сьогодні в останньому слові Роман Струц знову категорично відкинув обвинувачення і заявив, що справжні вбивці так і не сидять. Підсудний звинувачував слідчих у тортурах і фальсифікації доказів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: