fbpx

Суд виявився поблажливим до франківських "перевертнів у погонах"

Суспільство 18:20, 22.12, 2016

Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі заступника начальника відділу карного розшуку Івано-Франківського міськвідділу міліції та його спільника, начальника одного із секторів цього відділу. Міліціонери привласнили вилучені наркотики й отримали 15 тисяч гривень хабара за приховування злочину.

15 травня 2015 року заступник начальника відділу карного розшуку Івано-Франківського МВ УМВС України в Івано-Франківській області попросив капітана міліції підвезти його до відділення "Нової пошти" на вулиці Миколайчука, де потрібно було перевірити оперативну інформацію.

На місці поблизу відділення "Нової пошти" заступник начальника відділу карного розшуку затримав мешканця Калуша, який отримав поштою особливо небезпечні психотропні речовини.

Розмовляючи із підозрюваним у автомобілі, міліціонер запропонував тому заплатити 15 тисяч гривень за укриття та нереєстрацію факту купівлі психотропних речовин.

Чоловік передав капітанові дві тисячі гривень, решту суми мав привезти його брат. Другий капітан міліції у цей час розмовляв по телефону надворі і не знав про отримання хабара колегою.  

Через деякий час брат затриманого привіз 13 тисяч гривень і передав їх заступнику начальника відділу карного розшуку.

Отримавши гроші, капітан міліції відпустив затриманого, який отримав психотропні речовини.

Капітан міліції, який підвозив заступника начальника відділу карного розшуку, після отримання тим першої частини хабара, сів у автомобіль і на передньому пасажирському сидінні побачив відкрите поштове відправлення – в ньому між футболками знаходились психотропні речовини. Усвідомлюючи, що це особливо небезпечні психотропні речовини, капітан міліції переставив їх на поличку під заднє скло вказаного автомобіля – привласнив їх.

Через кілька хвилин обох працівників міліції було затримано за отримання неправомірної вигоди.

У судовому засіданні двоє підозрюваних визнали свою вину та просили суд суворо їх не карати.

Суд визнав заступника начальника відділу карного розшуку Івано-Франківського МВ УМВС винним у привласненні наркотичних речовин і призначив чотири роки позбавлення волі. За отримання неправомірної вигоди суд призначив йому 25 500 грн штрафу із позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах, пов'язані з виконанням функцій представника влади, строком на 2 роки.

Проте на підставі ст. 75 КК України заступника начальника відділу карного розшуку звільнили від призначеного покарання, встановивши два роки іспитового строку.

Його спільника, капітана міліції, суд визнав винним у привласненні наркотичних засобів та призначив три роки позбавлення волі і штраф 1700 грн. Проте, керуючись ст. 75 КК України, капітана міліції звільнили від призначеного покарання і встановили іспитовий строк 2 роки.

Крім того, суд позбавив обох обвинувачених спеціального звання "капітан міліції".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: