fbpx

У Франківську суд визначив міру запобіжного заходу для двох фальшивомонетників-іноземців

Суспільство 10:43, 30.04, 2017

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу двом іноземним громадянам, яких підозрюють у виготовленні, зберіганні та збуті підробленої іноземної валюти, вчинених за попередньою змовою групою осіб у великому розмірі.

В суботу, 29 квітня 2017 року, до Івано-Франківського міського суду було доставлено двох іноземних громадян, підданих Великої Британії, 1976 року народження, та Федеративної Республіки Нігерія, 1982 року народження, яких досудовим слідством обґрунтовано підозрюють у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання та збут підробленої іноземної валюти, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великому розмірі)

Як було встановлено під час судового засідання, вказані особи, діючи за попередньою змовою, зберігали з метою збуту підроблену іноземну валюту у великих розмірах та кліше для виготовлення такої.

Як повідомили правоохоронці, затримані у Франківську фальшивомонетники так підробляли долари і євро, що їх майже неможливо відрізнити від справжніх.

Підозрювані, орендуючи декілька квартир у місті Івано-Франківську, намагалися реалізувати іншим іноземним громадянам підроблені банкноти іноземних держав (долари та євро).

Врахувавши всі обставини справи та оцінивши надані докази, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати щодо підозрюваних міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оскільки вчинений ними злочин носить ненасильницький характер, то судом було також визначено альтернативу тримання під вартою у вигляді грошової застави. Врахувавши той факт, що злочин, у якому підозрюють затриманих, відноситься до категорії важких, суд визначив обом особам розмір грошової застави у розмірі однієї тисячі прожиткових мінімумів (один мільйон шістсот тисяч гривень).

У разі доведення вини підозрюваних у вчиненні вказаного злочину їм загрожуватиме від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: