fbpx

Суд взяв під варту вандала, який розтрощив меморіал Небесній сотні у Києві

Суспільство 20:20, 06.10, 2017

Юрія Чеканова взяли під варту на два місяці з можливістю внесення застави.

Жителю Севастополя Юрію Чеканову, який зруйнував пам’ятну дошку героям Небесної сотні, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внесення застави у розмірі 320 тис. грн.

Про це повідомляє УНІАН.

Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва. Чеканова також зобов’язали здати закордонний паспорт та інші документи, що дають право виїзду з України. 

У прокуратурі наполягали на взятті під варту, тому що Чеканов нібито може ухилятися від слідства, поїхавши на непідконтрольну Україні територію Луганської чи Донецької областей або ж до окупованого Криму. 

Під час судових слухань Чеканов заявив активістам Майдану, що зруйнував пам’ятний знак, бо йому не місце в центрі Києва.

Активісти переконують, що він "тітушка", якого найняли, аби здійснити провокацію.

Після засідання чоловіка доправили до слідчого ізолятора. Протягом наступних п'яти днів рішення суду може бути оскаржено.

Нагадаємо, 5 жовтня на Алеї Героїв Небесної Сотні у Києві було спаплюжено пам'ятний знак. Плити з іменами загиблих побив 43-річний чоловік, вихідець з Луганщини, який нині живе у Севастополі. Чоловік вважає, що через Небесну Сотню на Донбасі йде війна. Пізніше він самостійно здався правоохоронцям. 

Меморіал склали з фрагментів розбитих плит на його місці учасники Майдану, рідні полеглих героїв. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: