fbpx

Суд арештував підозрюваних у підкупі Юрія Тимошенка з правом застави у 4 млн гривень

Політика 10:20, 08.03, 2019

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою підозрюваним у спробі підкупу кандидата в президенти України з правом внесення застави в розмірі 4 млн гривень.

Про це спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко написав в facebook.

"Рішенням Печерського райсуду м. Києва підозрюваному у спробі підкупу кандидата в президенти України Костанчуку Т. Д. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в сумі 4 млн грн.
Другому підозрюваному Іщенку О. А. аналогічно – запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в сумі 4 млн грн",  написав Лисенко.

Нагадаємо: 6 березня ГПУ з ДБР та відділом "К" СБУ затримала двох людей, які хотіли дати 5 мільйонів гривень хабара кандидату у президенти Юрію Тимошенко, щоб він відмовився балотуватися. Затриманими виявилися голова "Партії захисників України" Тарас Костанчук та Олександр Іщенко.

Як писав КУРС, Тимошенко заявив про намір балотуватися у Президенти ще у 2016 році та звернувся до виборців скинутися йому на заставу.

Тимошенка виключила зі свого складу фракція "Народний фронт". Народний депутат Леонід Ємець написав, що неформальною причиною виключення Тимошенка з фракції є те, що він зібрався балотуватися у президенти.

Недавно Тимошенко подав 12 декларацій-повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, в яких вказав, що отримав "гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовими правочинами" на загальну суму в 1,5 млн грн. Згодом Нацполіція почала розслідування, хто дав йому гроші на заставу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: