fbpx

Суд заборонив франківській владі та церкві проводити розкопки і ставити капличку біля міського озера

Суспільство 10:22, 13.02, 2019

Господарський суд Івано-Франківської області частково задоволив заяву про забезпечення позову ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" до виконкому та церкви, тобто заборонив проводити будь-які роботи на спірній ділянці до вирішення справи по суті.

Як писав КУРС, ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" звернулося до суду з позовом до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Управління Івано-Франківської єпархії Української православної церкви Київського патріархату про визнання недійсним рішення виконкому на встановлення каплиці "Святого Духа". Підприємство також просило суд зобов'язати виконком та церкву звільнити земельну ділянку від тимчасових споруд і будівельних матеріалів.

Позивач також подав заяву про забезпечення позову. Тобто, доки справа розглядається в суді, "Гаразд" просить суд заборонити використовувати і забудовувати земельну ділянку, а також залучати для проведення якихось робіт комунальні підприємства, фізичні і юридичні особи.

Нагадаємо, у грудні 2018 року поблизу міського озера міський голова Руслан Марцінків разом із депутатами міськради та "Муніципальною вартою" встановили намет, щоб не допустити до ділянки забудовника – підприємця Костянтина Бородайка.

Після того виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення надати дозвіл Івано-Франківській УПЦ КП на будівництво каплички на земельній ділянці площею 4 га на вулиці Південний бульвар. 27 грудня на території освятили хрест, а 28 грудня встановили ялинку.

Недавно Марцінків заявив, що перед тим як встановити капличку біля міського озера в Івано-Франківську, там Івано-Франківське обласне історико-просвітницьке товариство "Меморіал" проведе розкопки – буде шукати поховання жертв німецького терору Другої світової війни.

Після того, на його думку, на ділянці варто облаштувати великий громадський простір імені Героя Небесної Сотні Романа Гурика з капличкою Помісної Української Церкви.

Суд задовольнив частково заяву ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" про забезпечення позову та заборонив відповідачам проводити роботи до набрання рішенням законної сили.

Нагадаємо, історія із цією земельною ділянкою триває з початку 2000-х років. А нещодавно міська рада змушена була відкласти затвердження нового генерального плану міста на невизначений термін через позов фірми "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Костянтина Бородайка. 

До речі, 10 січня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запросив предстоятеля Православної церкви України Епіфанія до Івано-Франківська завітати на освячення каплички на ділянці біля озера.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: