fbpx

Суд залишив під вартою Михайла Дерещука, який у середмісті Франківська застрелив підприємця

Суспільство 15:20, 25.04, 2018

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи про обвинувачення Михайла Дерещука в умисному вбивстві Ігоря Гербіна.

Сьогодні на засідання не прийшли два з трьох адвокатів Михайла Дерещука. Присутній захисник обвинуваченого просив суд відкласти засідання, доки не з’явиться адвокат Боднарчук.

Представник потерпілих, сім’ї Гербіних, просив суд на сьогоднішньому засіданні допитати потерпілих.

Також від захисника Дерещука поступило клопотання про зміну запобіжного заходу.

Він заявив, що Дерещук з грудня перебуває у санчастині на інсуліні і просить змінити запобіжний захід на домашній арешт. Прокурор Сергій Боровик заперечив, заявивши, що там є кваліфіковані лікарі. А Дерещук вчинив тяжкий злочин, може втекти, а також впливати на свідків та потерпілих. Тому просить продовжити запобіжний захід на 60 днів.

Колегія суддів відмовила захисту Дерещука у клопотанні про зміну запобіжного заходу та продовжила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 23 червня. 

Клопотання адвоката про відкладення розгляду задовольнили. Наступне засідання відбудеться 18 травня.

Нагадаємо, 13 березня суд призначив справу Дерещука до розгляду.

Як повідомляв КУРС, 31 липня поблизу міської ратуші впритул розстріляли автомобіль "Ауді", в якому був місцевий підприємець Ігор Гербін, більш відомий за прізвиськом Червонець.

Поліцейські встановили, що стріляв у підриємця Михайло Дерещук. Автомобіль, на якому зловмисник втік, знайшли протягом години, в машині був і пістолет. Того ж дня поліція затримала Дерещука у приміському селі Чукалівка.

Обвинувачений двічі притягувався до відповідальності за хуліганські дії, має судимість. За замах на вбивство йому загрожує довічне ув’язнення.

Основним мотивом замаху на Ігоря Гербіна у затриманого була помста. За декілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження. 

У тілі Ігоря Гербіна виявили 4 кулі. Йому провели кілька операцій. 9 серпня чоловік помер у лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: