fbpx

Суд застосував до Лукаш арешт і визначив заставу у сумі 5,1 мільйони гривень

Суспільство 21:03, 06.11, 2015

Печерський районний суд Києва застосував до екс-міністра юстиції Олени Лукаш, підозрюваної у розкраданні і службовому підробленні, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і як альтернативу визначив заставу 5,115 мільйони гривень.

Таке рішення оголосив слідчий суддя Роман Новак, передає УНН.

"Клопотання… про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до Лукаш… задовольнити", – оголосив рішення суддя.

Одночасно суд визначив як альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 5 млн 115 тисяч гривень.

Під час розгляду клопотання Лукаш розповіла, що не залишала територію України з 22 лютого 2014 року, про що є відповідні документи від прикордонників, і проживає у своєму помешканні у Києві з двома малолітніми дітьми.

"Країну я залишати не збираюся. Якби я хотіла залишили, то зробила б це вже давно… Прошу застосувати до мене найм'якіший захід, який ви приймете на свій розсуд", – зазначила Лукаш і додала, що не збирається впливати на розслідування провадження і на свідків.

Вона також зазначила, що жоден з правоохоронних органів до травня 2015 року не надсилав їй повістки на допити. При цьому, уточнила екс-міністр, сама надсилала неодноразово до правоохоронних органів свої пояснення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятеро нардепів з "Опозиційного блоку" готові взяти на поруки О. Лукаш

Крім того, до суду прийшли 5 народних депутатів, а саме Юрій Мірошниченко, Нестор Шуфрич, Юлія Льовочкіна, Микола Скорик та Ларін, котрі заявили, що готові взяти на поруки Олену Лукаш.

Нагадаємо, 5 листопада прокурор ГПУ Владислав Куценко розповів, що О. Лукаш було затримано у Києві, однак не повідомив подробиць затримання. Пізніше у ГПУ поінформували, що екс-міністру вручили підозру за ч. 5 ст. 191 (розкрадання в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) ККУ.

Водночас екс-міністр юстиції Олена Лукаш заявила у ЗМІ, що 1,5 роки проживає в Україні і нікуди не виїжджала. Крім того, розповіла, що її затримали у її помешканні в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: