fbpx

Суд Звіжинського: призначення директором ЦСМ Ірини Клицюк – перший запис у її трудовій книжці

Культура 18:56, 29.11, 2016

У міському суді Івано-Франківська продовжили розгляд справи Анатолія Звіжинського проти міськвиконкому. Екс-директор Центру сучасного мистецтва (ЦСМ) не визнає кандидатуру теперішнього керівника – Ірини Клицюк. І намагається довести, що її призначення сталося з порушеннями.

На минуле засідання Ірина Клицюк не з’явилася, тож суд викликав її, аби та роз’яснила ситуацію з своєї точки зору, тоді ж ухвалять рішення. Нагадаємо, Ірину Клицюк суд залучив в якості третьої особи, оскільки рішення суду може зачепити її інтереси. 

ЧитайтеЗвіжинський проти МВК: виконком не бачить порушень у конкурсі на посаду директора ЦСМ у Франківську

На судове засідання Клицюк принесла документи своєї творчої діяльності, де були фото з виставок та мистецьких проектів, пише Репортер. Також показала грамоти, які отримала у Чехії, та зазначила, що там працювала дизайнером протягом чотирьох років.

"Я не погоджуюсь з позовом, бо вважаю, що стаж роботи в мене є. Коли подавала документи на конкурс, то думала, що довідки від Спілки художників буде достатньо. Вони не роздають довідки наліво й направо. Потрібно було багато працювати, щоб отримати її", – наголошує Клицюк.

Ірина Клицюк розповіла, що у Чехії працювала офіційно, та в трудовій книжці це не зазначено.

Представник міськвиконкому Ірина Тарновська зауважила, що за кордоном у трудову книжку не вписують інформацію про досвід роботи, а тільки надають договори, тому є підстави вважати, що досвід роботи був і це є трудовою діяльністю.

Екс-директор ЦСМ Анатолій Звіжинський додав, що хоче перевірити зміст довідки та чи вся інформація у ній є правдивою. Суд вирішив звернутися до обласної Спілки художників, аби там підтвердили та довели всі дані, які вказані у довідці.

Тож суддя оголосила перерву у розгляді справі, наступне засідання – 16 січня 2017 року о 10:00.

Нагадаємо, екс-директор Центру сучасного мистецтва не визнає кандидатуру теперішнього керівника – Ірини Клицюк. Звіжинський заявляє, що під час конкурсу члени комісії не дотримувались правил. Виконком позовну заяву не підтримує.

КУРС писав, що директором ЦСМ у Франківську обрали авторку муралу "Україна єдина" Ірину Клицюк. Окрім неї, на посаду претендував колишній директор Центру Анатолій Звіжинський, який і заснував ЦСМ та впродовж усіх років намагався привити місту сучасне мистецтво.
 
Нині суд з’ясовує, чи правомірним було рішення комісії щодо призначення нового директора муніципального ЦСМ. На минулому засіданні слухали обидві сторони. Щодо стажу Ірини Клицюк, то міськвиконкому достатньо було довідки від Спілки художників про те, що Клицюк "активно займалася мистецькою діяльністю". А кандидатури до конкурсної комісії від трудового колективу ЦСМ виконком не взяв до уваги через неправильно оформлений протокол зборів трудового колективу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: