fbpx

Суддя з Коломиї, якого звинуватили у продажності і пияцтві, може увійти до Верховного Суду. ВІДЕО

Суспільство 21:27, 07.04, 2017

Суддя Коломийського міськрайонного суду Юрій Потятинник претендує на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Нагадаємо, сьогодні Коломийський міськрайонний суд продовжив розгляд кримінального провадження щодо колишнього директора Снятинського інтернату Леонтія Шимчука, якому інкримінують замах на вбивство Дмитра Сідлячуказаступника директора територіального центру соціального забезпечення Снятинської РДА.

Сьогодні колегія суддів задовольнила заяву потерпілого про відвід суддів – Володимира П’ятковського і Юрія Потятинника.

Потерпілий Дмитро Сідлярчук пояснив, що в нього є сумніви щодо справедливості рішень, винесених П’ятковським, а про Потятинника сказав, що той залишив не найкращий слід "після свого царювання" у Снятині.

Юрій Потятинник зазначив, нібито з Дмитром Сідлярчуком взагалі не знайомий.

"Я взагалі особисто не знайомий, прізвище таке у Снятині чув. Може, десь і бачив", – виправдовувався суддя.

Після цього Сідлярчук розповів, що 30 березня Потятинник приїхав у Снятин, зайшов до місцевого суду та випивав там з колишнім головою суду.

"Потім ви перенеслися у ресторан "Едем", і потім у міську прокуратуру. Коли ви вже піддали ізрядно, тоді при тих товаришах, з якими пили, сказали, що Шимчук так заплатив, що йому ця київська справа вийшла задурно, і побільше б таких клієнтів, як Шимчук", – відзначив Сідлярчук.

Під "київською справою" потерпілий мав на увазі те, що Юрій Потятинник претендує на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Потятинник виправдовувався, нібито Сідлярчук зводить на нього наклепи.

 "Наклеп? – продовжив Сідлярчук.  А ви не пам’ятаєте, коли ви ще у Снятині працювали, як я вас волочив разом із суддями Снятинського суду по місту п’яного до машини? Такого не було? У вас, напевне, коротка пам'ять".

Суддя Юрій Потятинник, справді, претендує на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

21 лютого Вища кваліфікаційна комісія суддів України провела другу частину іспиту для кандидатів. Суддя Потятинник набрав 50 балів з необхідних 65 та вибув з конкурсу. Відтак, попри провалене практичне завдання, Вища кваліфікаційна комісія суддів дозволила 44 кандидатам до Верховного Суду продовжити участь у конкурсі, в тому числі і Юрію Потятиннику.

Так, коломийський суддя 10 квітня проходитиме тестування, а 15 квітня його чекає співбесіда з психологом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: