fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Суддя залишила в силі обвинувальний акт проти Сакварелідзе, всупереч тому, що йому навіть не була вручена підозра

Суддя залишила в силі обвинувальний акт проти Сакварелідзе, всупереч тому, що йому навіть не була вручена підозра

Політика 09:03, 15.03, 2018

Суддя Мостиського суду Львівської області залишила в силі обвинувальний акт прокуратури проти Давіда Сакварелідзе, незважаючи на спотворену і неточну інформацію в ньому, а головне – проігнорувавши те, що йому навіть не була вручена підозра у цій справі.

Таке рішення прийняв Мостиський суд Львівської області, де розглядали сфальшовану справу проти Давіда Сакварелідзе про прорив кордону, повідомляє прес-служба партії "РУХ НОВИХ СИЛ".

Адвокат Сакварелідзе Валерія Коломієць клопотала про повернення обвинувального акту на доопрацювання, адже його формулювання не встановлює конкретний час, місце і спосіб вчинення злочинів, також в ньому відсутня інформація про такі важливі факти, як замінування пропускного пункту Шегині, низка фактів спотворені. Крім того, адвокат акцентувала, що з цього кримінального провадження, по якому Давіду Сакварелідзе пред’явлено обвинувальний акт, йому попередньо не була вручена підозра.

"Є кримінальне провадження, в рамках якого особі не було вручено повідомлення про підозру, це порушує Конституцію України та ст. 3 ККУ. Виходячи з цього, по факту, Давіда Сакварелідзе навіть не почали притягувати до кримінальної відповідальності. Втім, суддя вирішила, що не треба повертати обвинувальний акт на доопрацювання і що наші аргументи недостатні. Суд навіть не зважив на відсутність підозри в рамках цієї кримінальної справи. Ми всі побачили, що в нашій державі особа може бути притягнена до кримінальної відповідальності навіть без належної процедури", – прокоментувала адвокат Валерія Коломієць.

Сам Давід Сакварелідзе зізнається, що рішення очікуване, адже суд діє за вказівками Порошенка та чинної злочинної влади.

"В Україні неможливо знайти людину, яка б повірила, що Порошенко довірив би цю справу нейтральному судді, який б виносив справедливі рішення. Ми будемо свідками імітації суду, адже в тому, що відбувається, немає юридичної логіки, є виключно політика. Поки главою держави буде Порошенко, суд прийматиме рішення проти людей. Не надіюсь, що ця суддя зможе витримати тиск з боку АП, але їй прийдеться витримувати і тиск з боку людей. Тому попри все ми будемо мирними акціями домагатись відставки Порошенка і зміни політичних еліт", – відзначив Сакварелідзе.

На правах реклами

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: