fbpx

На Франківщині група шахраїв назвалася іноземними лікарями і 5 років дурила людей

Суспільство 11:46, 29.03, 2019

Обвинувальні акти стосовно 15 учасників злочинної організації, яка мала структурні підрозділи в Києві, Житомирі та Івано-Франківську, скерували до суду. Очолював групу шахраїв громадянин Росії.

Про завершення розслідування резонансної справи повідомила Генпрокуратура України. За підсумком досудового розслідування стосовно 15 учасників злочинної організації затверджені обвинувальні акти, які скеровані до суду.

Так, наприкінці 2017 року нацполіція під процесуальним керівництвом ГПУ ліквідувала злочинну організацію, яка упродовж 5 років ошукувала українців – переважно одиноких людей похилого віку.

Учасники злочинної організації, яка мала розгалужену мережу, зокрема структурні частини у містах Києві, Житомирі та Івано-Франківську, по телефону вводили людей в оману – повідомляли їм неправдиві відомості про існування та діяльність на території України неіснуючих державних медичних установ, в котрих нібито працюють лікарі, запрошені з інших країн.

Видаючи себе за іноземних лікарів, шахраї розмовляли з потенційними пацієнтами з удаваним іноземним акцентом. Пропонували з допомогою вигаданих "новітніх" технологій здійснити успішне лікування будь-яких захворювань, у тому числі тяжких та невиліковних.

Також пропонували за значні суми коштів неіснуючі лікарські засоби від різноманітних захворювань, у тому числі вигаданих після псевдодіагностики. Спонукали купувати псевдоліки в окремих випадках з допомогою залякування про можливе настання смерті. 

При цьому фактично реалізовували дешеві вітчизняні лікарські засоби, з яких попередньо видаляли маркування. Або продавали дешеві біологічно активні домішки, які взагалі не є лікарськими засобами.

Правоохоронці встановили, що лідером злочинної організації є громадянин Російської Федерації. Він організував таку схему ошукання громадян на території обох країн. Наразі його оголошено у розшук. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: