fbpx

Сукні "Російський танк": у соцмережах шириться флешмоб проти радянської пропаганди Аdidas

Суспільство 11:28, 07.05, 2018

Литва закликає Україну підтримати флешмоб проти радянської пропаганди – відома компанія Аdidas випустила плаття-майки "Російський танк".

Литовські користувачі соцмереж виявили в інтернеті новинку від бренду спортивного одягу Adidas – сукні-майки під назвою Russia Tank dress (плаття "Російський танк" – гра слів, tank англійською означає також баскетбольну майку).

Сукня має червоний колір, герб Радянського Союзу та напис USSR на грудях.

Як передає "Новинарня", литовці обурені тим, що Аdidas пропагує російську могутність та зброю на тлі агресії РФ проти України і гібридних загроз Європі.

У зв’язку з цим користувачі соцмереж масово поширюють хештег #Stopadidas – як на офіційній сторінці виробника, так і на власних сторінках.

Долучитися до акції вони закликають і українців.

"Литовці організували флешмоб на сторінці компанії у Фейсбуці. Було б і українцям добре приєднуватися, спільна справа. Поширюйте, будь ласка, головний message #Stopadidas”, – написав до "Новинарні" користувач ФБ Алексас Матвєєвас.

До акції долучилося Міністерство закордонних справ Литви. Відомство висловило подив від використання радянської символіки відомим спортивним брендом.

"Все ще зустрічаються ті, хто хворий на "імперську ностальгію". Досить дивно, що серед них знаменитий Аdidas", – ідеться в повідомленні у Твіттері МЗС.

В українському сегменті Фейсбук і Твіттер до флешмобу #Stopadidas користувачі активно долучаються другий день поспіль. 

На скандальну майку в українських мережах уже поширюють фотожаби. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: