fbpx

Супрун розповіла, як вивчення іноземних мов впливає на здоров'я

Здоров'я 13:11, 05.01, 2019

До списку новорічних резолюцій варто неодмінно додати кілька пунктів для власного саморозвитку. Вивчення та вдосконалення іноземної мови варте того, аби вже з початку року запланувати для цього час.

Про це у Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

"Перераховувати переваги вивчення іноземних мов можна довго. Перш за все, мови допомагають покращити наші когнітивні навички, простіше кажучи — дозволяють нам ефективніше думати, приймати рішення та в цілому покращують роботу мозку", – зауважила вона. 

Володіння іноземною мовою покращує функціональність мозку. Ми маємо навчатись розпізнавати нові знаки, розуміти та обговорювати нові значення і спілкуватись в різних мовних системах. Ці вправи тренують мозок швидко приймати рішення.

Люди, які розмовляють більш ніж двома мовами, можуть знизити ризик появи проблем з пам'яттю. Що більше мов ви знаєте, то менші ризики виникнення таких проблем. Більш того, знання другої іноземної мови сповільнює дегенеративні процеси у мозку для людей з хворобою Альцгеймера.

"Деякі дослідження вказують, що коли ми думаємо іноземною мовою, ми менш упереджені та здатні приймати більш зважені рішення",  додала Супрун.

Двомовність впливає на зміни мозку. Люди, що спілкуються двома мовами, мають більше сірої речовини в областях мозку, відповідальних за увагу, концентрацію та пам’ять.

Знання другої мови навчає мозок краще перемикатись на інші задачі. Як людина "перемикається" між двома мовними системами, так само ця навичка переходить на інші види задач.

"Здається, досить переконливих доказів, якщо ви думаєте, чи варто вивчати іноземну мову. Особливу увагу приділяйте англійській!" – порадила урядовець.

Більшість авторитетних ресурсів публікують інформацію англійською мовою, бо це мова сучасної науки. Тому хороший челендж на 2019 рік для тих, хто ще не володіє англійською, – працювати над знанням цієї іноземної мови. 

Також за посиланням >> міститься перелік ресурсів для вивчення медичної англійської мови.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: