fbpx

Супутниковий телефон для "морського вовка"

Суспільство 12:18, 18.09, 2018

Ви кажете "ходити" замість "плавати", не боїтеся хвиль і по півроку не буваєте вдома? Тоді ви – справжній "морський вовк". А у вас є супутниковий телефон? Ні? Та ну, ви пасете задніх. Зараз навіть філіппінці й індуси мають у кишені такі гаджети. Їх вартість та вартість послуг зовсім не велика, якщо взяти до уваги, що можна бути на зв’язку навіть посеред Тихого океану.

Розказуємо, яких операторів і термінали варто обрати, як можна багато телефонувати і мало платити та як побудувати безпровідну мережу з інтернетом для всієї команди на судні.

Коли починається інше життя

Дружній чоловічий колектив – це, звісно, супер. Якийсь час. Допоки не почнуться психологічні проблеми. Не просто так в часи парусного флоту матроси з торгових та військових кораблів ставали піратами, про чию жорстокість досі ходять легенди. Психологи знають, що навіть найсуворішим чоловікам потрібне тепле і людяне спілкування – спілкування з сім’єю.

Це не жарти: один з найкрупніших світових судновласників, данська компанія Maersk, пішла на безпрецедентний крок, щоб скоротити для своїх працівників час розлуки з родиною. Збільшили частоту виходу на берег, в деяких випадках дозволили брати дружину в рейс і, що найголовніше, – збільшили час безплатних дзвінків з корпоративного супутникового телефону.

Так, як тільки є зв’язок, починається інше життя. Зателефонувати додому хоча б раз на тиждень – для моряків це дуже важливо. А крім того, навіть у скромному бюджетному терміналі з найдешевшим пакетом послуг є можливість вийти в інтернет і переписуватися в соціальних мережах, месенджерах чи через електронну пошту. Значно більше можливостей комунікації дають більш дорогі варіанти. Вони забезпечують повноцінне спілкування з родиною навіть у найбільш тривалий рейсах. Ці кілька хвилин, коли чути рідний голос, визначають, яким буде день чи навіть тиждень. Спробуйте – і не пошкодуєте. А через якийсь час здивуєтеся: як це раніше не придбали супутниковий телефон.

1

Вибираємо оператора

На ринку супутникового зв’язку немає такого багатого вибору, як на ринку стільниковому. Є чотири оператори – але цього для моряка досить, щоб налагодити зв’язок і отримати якісне спілкування.

Проаналізуємо кожного з операторів.

Iridium (Ірідіум)

Найбільша орбітальна група, найбільш повне покриття (100% поверхні Землі) і найвищі тарифи. Послугами цієї компанії користується Пентагон та міністерства оборони інших країн. Підключатися до цієї мережі варто тільки в тому випадку, якщо йдеться про отримання найкращої послуги без економії коштів. Завжди і всюди буде зв’язок і вихід в інтернет. Але слід бути готовим до високих цін на обладнання і до солідних рахунків.

Thuraya (Турайя)

Всього кілька супутників на орбіті і невелике покриття. Але в більшості випадків цього досить. В зону гарантованого прийому входять всі моря Європи, в тому числі Середземне та Червоне, Перська затока, частина Атлантичного й Індійського океанів довкола Африки та всі моря вздовж узбережжя Південно-Східної та Південної Азії. Якщо не ходити в Америку і не перетинати Тихий океан, якщо не брати участі в арктичних чи антарктичних експедиціях – завжди будете на зв’язку.

У Турайя найнижчі тарифи, найдешевші ваучери та обладнання. Вживаний апарат можна взяти за $600, а мінімальне поповнення, що дає 20 хвилин розмови, коштує $29. Непогано, чи не так?

Globalstar (Глобалстар)

Ще один бюджетний варіант, але також із обмеженнями зони покриття. Добрий зв’язок фактично є тільки в морях Європи і Північної Америки. Атлантика поміж ними майже повністю охоплена, але в середній частині океану сигнал може зненацька зникати.

За хвилину розмови беруть менше одного долара – це найнижчий тариф для передплатного сервісу серед всіх операторів. Мінімальне поповнення − на $50, відповідно є 50 хвилин на 60 днів. Термінали також коштують недорого, новий можна взяти за $800.

Inmarsat (Інмарсат)

Найбільш “морський” серед операторів. Але не варто поспішати купувати підключення. Фактично Інмарсат – це загальна назва більш як десятка мереж, що постачають різні послуги за різними цінами. Там так багато варіантів, що очі розбігаються. Звичайний голосовий зв’язок дорожчий, ніж у Турайя і Глобалстар, але покриває практично всі широти Світового океану – за винятком високих.

За “класику” супутникового зв’язку – термінал IsatPhone 2 – візьмуть $1050. Платити треба буде не менше долара за хвилину розмови, а мінімальне поповнення коштує $65 – в ньому передбачено 50 хвилин на три місяці.

Супутниковий інтернет для моряка

Стрімкий розвиток сучасних технологій вплинув і на консервативний світ операторів супутникового зв’язку. Практично кожний з них пропонує модем-точку доступу. Це такий невеликий девайс, без екрана і з однією чи кількома кнопками. Вмикаєте – а керування, налаштування та інші функції вводите зі свого смартфону чи ноутбука.

Користуватися дуже зручно – не потрібно звикати до нового апарата, як і раніше, все на смартфоні. Можна заходити в соціальні мережі, відправляти додому фото, спілкуватися в месенджері, читати новини на улюблених сайтах. Коштує таке задоволення від $700 до 1000, залежно від оператора. Видатки на поповнення – як при мінімальному тарифі на розмови.

Більше супутникових телефонів: https://spotme.ua/satellite-phones/

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: