fbpx

Суттєве потепління почнеться в Україні 26 квітня, - синоптик

Суспільство 21:22, 20.04, 2017

Така, як тепер, погода збережеться ще приблизно добу, після чого слід чекати на дощі. Відомий синоптик Наталія Діденко розповіла, якою буде погода у поминальні дні, зокрема 22-23 квітня, і коли українцям чекати суттєвого потепління,

При цьому Наталія Діденко радить уточнювати, якою буде погода, оскільки найточніші прогнози – на одну-три доби. 

Різке ускладнення погодних умов в Україні спровокував циклон, який зародився в районі Чорного моря, пояснює синоптик. Оскільки циклон південний, це викликало здивування у людей від кількості снігу, який призвів до величезних збитків, навіть до драматичних наслідків. Справа в тому, що минулого тижня на Україну вже сіла арктична повітряна маса, пише Главком. А поєднання циклону, який зазвичай приносить опади, з охолодженою земною поверхнею, з прохолодним повітрям викликало ось таку негоду. Найбільше постраждав південь, схід України, центральні області. Я не можу сказати, що це нормальна ситуація, але таке бувало. Наприклад, 26 квітня 1987 року Київ завалило снігом. На нашій пам’яті, у березні 2013-го, у Києві також було повно снігу.

Наступний циклон, який уже зараз провокує негоду в західних областях, частково на півдні, зокрема й в Одесі, переміщується у центральні області. Тут також йде і надалі йтиме сніг. Цей циклон зародився на Балканах і звідти прийшов до нас. Причина снігу та сама – теплий циклон зіткнувся з охолодженим повітрям. Балканський циклон визначатиме складні погодні умови на 21 квітня. В подальшому він піде на схід і залишить територію України.

22-23 квітня, у поминальні дні, коли українці масово виїжджатимуть на цвинтарі, температура повітря трохи зросте, проте очікуються дощі. З 25-го, 26-го квітня в Україні почнеться суттєве потепління, потішила Наталія Діденко.

"Я особисто довгостроковим прогнозам не дуже довіряю. І справа не в тому, що хтось працює недобросовісно, чи якийсь метод недосконалий. На сьогоднішній день найточніші прогнози – на одну-три доби з тенденцією на 5-7 діб. Все, що далі, називається орієнтовним прогнозом. Такими прогнозами займаються вчені, інститути, Гідрометцентр. Але це орієнтовний прогноз. Я б рекомендувала використовувати прогнози, які підтвердили себе чудовою багаторічною статистикою, маю на увазі короткотермінові", – зазначила Діденко.

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: