fbpx

Дитяча субота, світські зустрічі та захмарний екстрим: чим потішать перші зимові вихідні у Франківську

Суспільство 08:01, 02.12, 2017

Перші зимові вихідні багаті на цікаві події. У Франківськ приїздить відомий режисер, герой телешоу "Танці з зірками" Ахтем Сеітаблаєв. Дітей запрошують мандрувати казковими світами і подружитися з Восьминіжками. Світське життя потішить модним дефіле. А стрибки з парашутом у Коломиї та старт гірськолижного сезону на Буковелі додадуть зимового екстриму тим, кому не сидиться в місті. Натомість свіже кіно та атмосферна книжка від КУРСу – для тих, хто віддасть перевагу домашньому затишку.

Подорожувати з олівцями і фарбами    

В суботу, 2 грудня, франківська книгарня "Є" та видавництво Івана Малковича запрошують діток 5-12 років та їхніх батьків на читання та майстер-клас-мандрівку за мотивами книжки Ірини Мориквас "Магда і вітер".

1

Авторка, професійна художниця і дитячий ілюстратор, разом із маленькими гостями  буде малювати-фантазувати над продовженням книжки.

"Магда і вітер" – це історія про дівчинку Магду, яка мріє мандрувати, але змушена сидіти у візку. Проте її уява настільки бурхлива, а бажання таке сильне, що мрія неодмінно здійсниться. Книжка глибока за змістом, з яскравими ілюстраціями.

Початок – о 12:00. Книгарня "Є" на вул. Незалежності, 31. Вхід вільний.

Сплести собі м'яких друзів

Продовжить "Дитячу суботу" у книгарні "Є" майстер-клас із виготовлення диво-Восьминіжок, на який запрошують і юних, і дорослих рукодільниць.

2

Чудо-Восьминіжки  це маленькі іграшки, сплетені гачком з бавовняних ниток та наповнені гіпоалергенним холофайбером. М'які друзі витримують прання при 60 градусах і швидко сохнуть. Медики вважають, що дотики до щупалець восьминіжки допомагають немовлятам почуватися більш спокійно та захищено, а більш дорослим діткам – розвивати дрібну моторику рук.

Майстер-клас влаштовують мами передчасно народжених діток – Восьминіжки потрібні малюкам, які зарано прийшли на світ у Франківську. Соціально-благодійний проект "Чудо-восьминіжки" вперше з’явився у Данії в 2013 році і з того часу поширюється світом.

Початок – о 14:00. Книгарня "Є" на вул. Незалежності, 31. Вхід вільний

Поспілкуватися зі знаменитістю

Також у суботу в Театрі Кіно "Люм’єр" після закритого допрем'єрного перегляду фільму режисера Ахтема Сеітаблаєва "Кіборги" (для ветеранів АТО та родин полеглих героїв) відбудеться зустріч творчої групи фільму із франківцями.

3

О 16.20 в холі кінотеатру глядачів чекають режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв, виконавці головних ролей актори Макар Тихомиров та Роман Ясіновський.

Вхід вільний.

Побачити красу і моду

Зима в Івано-Франківську розпочинається із видовищного фешн-шоу на "Франківському Подіумі", інтригують організатори модного дефіле.

4

Професійні дизайнери покажуть свої колекції зима-весна-2018. А красуні-моделі втілять майстерність модної індустрії міста.

Початок з 17.00, Pasage Gartenberg, Вічевий майдан. Телефон для довідок: 095 175 9000

Відкрити лижний сезон із тортом і з драйвом

2 грудня на Буковелі – свято відкриття сезону катання 2017-2018. В цей день запустять для катання витяг №17 та трасу 17А. Витяг №5 буде працювати як транспортний засіб.

5

У день відкриття всіх присутніх за традицією пригостять величезним тортом.

З нагоди старту сезону влаштують запальну програму з музикою і танцями. З 12.00  біля Фільварку на нижній станції 17-го витягу. 

Набратися позитиву

В неділю, 3 грудня, в Івано-Франківському драмтеатрі покажуть комедію "Змішані почуття".

6Сценічна постановка за мотивами творів Р. Баєра розповідає історію двох. Типова ситуація із несподіваною розв'язкою. Найращі роки життя, перспективи та почуття – все у минулому. Принаймні саме так думає Крістіна Мільман, оглядаючи спаковані валізи та роздаючи робітникам, які виносять меблі з квартири, останні настанови. Вона переїздить у небуття. У голові та в квартирі повний безлад. Картину чудово доповнить Герман Льюіс, у якого кардинально інше бачення майбутнього та нестерпний характер. Готуйтеся до вибуху почуттів у комедії про світло в кінці тунелю.

Івано-Франківський обласний муздрамтеатр. Початок о 14.00, вхід – від 60 грн.

Піднятися над хмарами і над собою

На аеродромі в Коломиї у ці вихідні пропонують стрибати з парашутом. Літак- АН-2, висота – 800 м та 3000 м.

7

Стрибок із 800 м  без інструктора, парашут відкривається автоматично, 2-3 секунди вільного падіння. Попередньо проводиться 3-годинний інструктаж.
Стрибок із 3000 м  з інструктором, керує парашутом інструктор, до 50 секунд вільного падіння, без проведення інструктажу. Вартість: 800 м – 800 грн; 3000 м – 3000 грн.

Також є можливість політати на літаку UR-PAMA, Зодіак-701 або ж мотодельтаплані.

Потрібна попередня реєстрація на стрибки з парашутом. Аеродром "Коломия", тел: 098-94-94-007, 066-10-23-032 (Роман)

Пригадати легенду

Фільм "Брюс Лі: Народження дракона" кінокритики означують як драму-бойовик і додають, що фільм біографічний.

8

В основі сценарію – реальні події з життя легенди єдиноборств. Фільм розповідає про Брюса Лі до того, як він став знаменитим, і розкриває передісторію знаменитого бою, який підняв його на Олімп. Видовищне цікаве кіно.

Зануритися в таємницю

"Люди зими"  один з найкращих тектсів Дженніфер Макмахон. Атмосферний роман, повний містики, сімейних таємниць, стародавніх ритуалів і несподіваних поворотів сюжету.

9

Британська письменниця пропонує зануритися в атмосферу невеличкого провінційного містечка, яке ховає особливе місце, де із людьми відбуваються особливі речі. Головна героїня роману знаходить щоденник, якому 100 років. У ньому йдеться про таємницю цього місця, але не вистачає останніх сторінок. І це спонукає шукати – знаки, людей, відповіді на запитання. Сторінка за сторінкою – все більше занурюємося в атмосферу, де всі щось приховують, щось недоговорюють і підозрюють одне одного. Таємниці й злочини минулого іноді не мають терміну давності й перетікають в наші дні. "Люди зими"  настроєва книга, що читається на одному диханні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: