fbpx

"Свободівці" відхрестилися від політичної агітації з колядою у Франківську

Політика 15:25, 16.01, 2019

В Івано-Франківському обласному осередку ВО "Свобода" заперечують причетність до політичної агітації з колядою та до збирання підписів на підтримку Кошулинського.

КУРС писав, що у Франківську коляду перетворили на політичну агітацію – по квартирах франківців із колядками та щедрівками ходить гурт молодих людей, які не беруть винагороди за віншування, натомість нагороджують господарів пакунком з політичною агітацією за кандидата в президенти Кошулинського і міського голову Марцінківа.

Про політичних колядників від ВО "Свобода" розповідають франківці, які мешкають у різних мікрорайонах міста, узагальнив дані рух "Чесно". 

"Сьогодні вперше побачив колядників, яким не треба було давати гроші чи хоча б пампуха. П’ятеро-шестеро молодих людей гарно заколядували "Небо і земля", вручили набір політичної агітації від "Свободи" та попросили підписатися за висунення Кошулинського в Президенти", – пише в соцмережі Facebook франківець Євген Карпенко.

На звороті календарика з портретом Кошулинського розміщене різдвяне вітання з політичним підтекстом, додає франківець. 

Окрім підписів на підтримку кандидата Кошулинського, дехто з містян повідомляє й про збирання персональних даних.

"У мене запитували дату народження, уточнювали адресу, номер телефону", – розповіла "Чесно" Ольга Тут.

Щодо збирання колядниками особистих даних руху "Чесно" підтвердили й кілька інших осіб.

В обласному осередку ВО "Свобода" заперечили причетність їхньої партії до збирання підписів на підтримку Кошулинського.

"Уперше чую про те, що колядники збирають якісь підписи за Кошулинського. Можливо, це ініціатива людей, котрі підтримують нашого кандидата. Поганого й протизаконного в цьому нічого не бачу. Якщо таке є, то лише радію з того", – сказав голова Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" Михайло Королик.

"Свободівець" також додав, що обласний осередок не одержував від центрального штабу партії вказівок щодо збирання підписів і, загалом, жодних підписів містян на підтримку їхнього кандидата в партійному офісі немає.

До речі, Руслан Кошулинський ще не зареєструвався в ЦВК як кандидат на посаду Президента України. Вибори глави держави призначено на 31 березня 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: