fbpx

Свободівці вибачилися перед франківцями і політичними партнерами за расистські гасла на марші

Політика 21:04, 09.03, 2017

Івано-Франківська обласна організація ВО "Свобода" сьогодні оприлюднила заяву з приводу подій на марші 7 березня.

Нагадаємо, 7 березня в Івано-Франківську з ініціативи свободівців відбувся "Марш проти тарифів, репресій та олігархів". Партнером на акцію націоналісти запросили опозиційний "УКРОП".

На мітингу деякі "свободівські" спікери виголошували ксенофобські промови і гасла. Згодом колона мітингувальників з міським головою Франківська Русланом Марцінківим та його заступником Олексієм Кайдою пройшлася містом із димовими шашками та під скандування речівок, зокрема – "Одна раса. Одна нація. Одна батьківщина". 

Наступного дня "УКРОП" виступив із заявою, в якій назвав свободівський мітинг та ходу дикунським расистським, фашистським та ксенофобським шабашем.

Теперішня заява "Свободи" є відповіддю на закиди у розпалюванні міжрасової та міжетнічної ворожнечі:

"…Аби уникнути подальших політичних спекуляцій, вважаємо за необхідне вибачитися перед громадськістю та нашими політичними партнерами за окремі випади, що, на жаль, мали місце з боку окремих політично недосвідчених учасників маршу. Це спонукає нас до посилення внутрішньої націоналістичної дисципліни та світоглядного вишколу членства.

Окремо звертаємось до наших партнерів із "Українського об'єднання патріотів ‒ УКРОП", з яким нам вдалося налагодити конструктивну співпрацю на рівні області задля розвитку громади краю. Стверджуємо, що готові до подальшої спільної боротьби проти свавілля чинного режиму, подвійних стандартів, засилля корупції та політичного переслідування".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: