fbpx

Сворак скликала прес-конференцію, але так і не пояснила, що саме вона робила в ЛНР

Суспільство 13:08, 11.01, 2017

Франківчанка Ольга Сворак, яку після кількох місяців перебування в полоні терористів передали українській владі, запевняє, що в ЛНР допомагала українцям і співпрацювала з СБУ. Але в чому полягала її допомога і співпраця, сказати начебто не має права.

Сьогодні Ольга Сворак, яку представляють як журналістку сайту громадської організації "Голос", вперше після свого перебування на території ЛНР дала прес-конференцію в Івано-Франківську. Разом із Сворак з журналістами спілкувалися представники "Голосу" Віталій Чорненький і Ростислав Гудзінський

"Перебуваючи на території, яку контролюють "путінські" остарбайтери, я допомагала українцям, які знаходились на лінії розмежування, і всі мої дії були виключно в їх інтересах та інтересах України. Про своє перебування там я повідомляла відповідним спецслужбам України завчасно. Уточнити, у чому полягала допомога, не можу. Щодо співпраці з СБУ: це обов'язок кожного патріота і просто порядної людини. Подробиці повідомити про своє перебування там я не можу. Я готова надати згоду на проходження поліграфа в СБУ", – заявила Сворак.

Як, кому і де саме на лінії розмежування вона допомагала, Сворак уточнити відмовилася, зазначила тільки, що це були цивільні люди. 

Ольга Сворак також розповіла, що ЛНРівець, з яким вона свого часу фотографувалася в Криму і називала коханою людиною, був тільки її прикриттям, а потім її ж і здав в так зване МГБ.

Сворак запевняє, що не має стосунку до політики і не хоче нею займатися.

"Коли мене привезли сюди, я зрозуміла, що втягнута в якісь політичні ігри, там я цього не знала, там я була в інформаційному вакуумі. До жодних політичних баталій я не маю ніякого відношення і не хочу мати", – сказала Ольга Сворак.

На більшість запитань журналістів Сворак відмовлялася відповідати, пояснюючи, що це начебто таємниця.

Нагадаємо, КУРС уже писав про франківчанку Ольгу Сворак, про звільнення якої з ОРДЛО начебто домовилася Надія Савченко.

Більше читайте тут: Хто така франківська журналістка Ольга Сворак, яку звільнили з полону терористів ЛДНР

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: