fbpx

Священики Московського патріархату в Івано-Франківську поскаржилися місії ОБСЄ на порушення прав громади

Суспільство 15:27, 06.11, 2016

Відбулась зустріч представників Івано-Франківської єпархії УПЦ МП та Моніторингової місієї ОБСЄ.

Вчора, 5 листопада, в офісі Місії ОБСЄ в Івано-Франківську відбулася зустріч працівників Івано-Франківської єпархії з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

На зустрічі були обговорені питання дотримання конституційних прав вірян громади Спасо-Преображенського храму міста Івано-Франківська та Івано-Франківської єпархії УПЦ в цілому.

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю, повідомляється на сайті єпархії. 

Нагадаємо, 2 листопада 2016 року Львівський апеляційний господарський суд виніс рішення, яким задовольнив позовні вимоги виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі про розірвання договору оренди приміщення храму по вул. Чорновола, 6 з Івано-Франківською єпархією УПЦ МП. 

Разом із тим юридичний відділ Івано-Франківської єпархії вже готує касаційну скаргу та відповідні звернення у міжнародні правозахисні організації, а також до помісних Православних Церков, з якими УПЦ перебуває у канонічному єднанні.

"Незважаючи на те, що в апеляційній інстанції правосуддя схилило чашу терезів на користь органу місцевого самоврядування, громада має можливість захистити свої права в порядку касаційного провадження… Івано-Франківська єпархія УПЦ МП звертається з проханням до всіх вірян посилити свої молитви за Спасо-Преображенський храм", – йдеться у зверненні, яке поширили з цього приводу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: