fbpx

Свята родина зі сміття і не тільки: дизайнер Ярема Стецик з оновленою шопкою біля ратуші запрошує у майбутнє

Суспільство 17:40, 06.01, 2019

Відомий франківський художник, дизайнер та музикант Ярема Стецик закликав переосмислити культуру символічних прикрас до дня народження Христа.

Художник презентував у мережі цьогорічну шопку, яка традиційно на час Різдвяних свят встановлена біля міської ратуші у Франківську. 

Цього року шопка "Єрусалим Франківський" по-особливому світиться.

Ярема Стецик звернув увагу франківців на те, що в місті культура символічних прикрас до дня народження Христа сміливо розвивається.

"Красоти стають більш життєвими, новими, мають бути найновішими. Шопку в кожу хату, під'їзд. Добре би думати про наступний рік  як то Різдво могло би бути в нинішніх реаліях? Де воно?  в гаражі? на складі пошти? в майстерні? в паливній кімнаті, на горищі? Де у нас зараз є ненайдосконаліші місця в житті, де ми приготували Йому місце і чи є в нашому світі це місце? Що у ньому є? Де всьо наше? – наш бардачок напрягів, який ми ніяк не винесемо, щоб дати місце переможцю над напрягом?"  пропонує замислитися над сенсом Різдва і дати собі відповіді на ці запитання Стецик. 

Природно, що такий дискурс мав би спонукати переглянути усталену ритуально-прикрашальну подачу свята і привнести нові сенси.  

апрошую розробляти свої композиції в шопку біля ратуші не тільки до Різдва. Можна до Стрітення чи навіть до вашого дня народження",  ангажує франківців художник.

Ярема Стецик чекає, щоби зголосилися ті, хто наважиться по-новому показати Різдво. 

то готовий зробити композицію (скульптури) зі сміття, або з передвиборчих афіш, або з "куплюволосся", або з розданих флаєрів на стометрівці – активуйтесь. Чи театр тіней, чи ще які… Можуть бути нерелігійні організації. Запрошую в майбутнє", – мотивує Стецик. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: