fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Свято боксу в Івано-Франківську: бої між збірними України та Ірландії завершилися нічиєю. ФОТО

Свято боксу в Івано-Франківську: бої між збірними України та Ірландії завершилися нічиєю. ФОТО

Спорт 23:09, 28.04, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську змагалися національні збірні України та Ірландії з боксу.

На свято спорту до манежу Коледжу фізичного виховання прийшли кількасот шанувальників боксу.

Відкрив змагання міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. У вітальному слові мер відзначив, що між Україною і Ірландією є чимало спільного. За словами Марцінківа, обидві нації пережили голодомор, "в українців була УПА, в ірландців – ІРА, українці воюють на Донбасі, в ірландців – своя боротьба, в Північній Ірландії". Мер висловив сподівання, що ці спортивні змагання – ще один маленький крок до зближення двох народів. Перед початком боїв присутні на пропозицію Марцінківа також вшанували хвилиною мовчання спортсмена збірної Ірландії, який загинув в автокатастрофі напередодні змагань, та франківців, що віддали своє життя у війні на сході України.

На цьому офіційна частина закінчилися і почалася серія з 11 видовищних поєдинків між представниками збірних України та Ірландії, до яких увійшли найкращі, титуловані спортсмени держав. У складі збірної України були боксери з Одеси, Чернівців, Хмельницька, Івано-Франківська, Долини, Коломиї. Тренер збірної України – Тарас Степанюк, тренери збірної Ірландії – Том Рауч та Ігор Хміль, виходець з Івано-Франківська, який емігрував до Ірландії 15 років тому.

Спортсмени – від наймолодших до дорослих  змагалися у вагових категоріях від 38 кг до 91 кг.

Один бій закінчився внічию. У п’яти сутичках перемогу здобули українці, у п’яти – ірландці. Остаточний рахунок – 5,5 : 5,5. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: