fbpx

Свято для кожної дитини: в Івано-Франківську стартував "місяць милосердя"

Суспільство 07:50, 29.11, 2017

Традиційно напередодні Дня Святого Миколая уже 7-й рік поспіль громадська організація "Спільними Зусиллями" за підтримки народного депутата України Олександра Шевченка організовує проект під назвою "Місяць милосердя".

Протягом грудня для дітей із містечка Святого Миколая, центру соціально-психологічної реабілітації, вихованців дитбудинків у Івано-Франківську, Надвірній та Городенці організовують різноманітні заходи. Також "Місяць милосердя" роблять для діток із соціально незахищених сімей, учасників АТО та загиблих на фронті бійців. Загалом для понад 500 малюків.

1

Протягом місяця на них чекають відпочинок в аквапарку, катання на ковзанах, екскурсія на завод із виготовлення іграшок, походи у кінотеатр та ляльковий театр, уроки плавання в басейні коледжу фізичного виховання, майстер-клас “Новорічна іграшка”, турнір з міні-футболу "Депутати & Діти", розважальна програма. А на завершення святковий концерт із солодкими подарунками.

"З власного досвіду знаю, що благодійники йдуть до дітей в основному в один день – 19 грудня. Тоді вихованці дитбудинків мають дуже багато солодощів та подарунків. Ми ж вирішили не обмежуватись тільки святом Миколая. А організовувати різноманітні заходи протягом усього місяця. Це не тільки солодощі, а й цікаві екскурсії, майстер-класи. Наприклад, на завод, де роблять іграшки. Також це активний відпочинок: плавання, ковзани. Дітям такі розваги дуже подобаються", – каже керівник ГО "Спільними зусиллями", укропівець Віталій Мерінов.

До речі, "Місяць милосердя" уже стартував у неділю. Майже 20 дітей загиблих учасників АТО відпочивали в аквапарку.

"Окрім цього, ми проводимо збір одягу, іграшок та книг для дітей із обласних інтернатів. Оскільки зазвичай у самому Івано-Франківську такі заклади забезпечені усім необхідним. А от ті, що у районах, не завжди можуть зробити свято для дітей. Тому усі, хто хоче допомогти, можуть звертатись за адресою: площа Міцкевича, 8, 12 кабінет або за телефоном +380 (95) 639 80 28", – зазначив Віталій Мерінов.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: