fbpx

"Свято з трупами на плечах!" – зоозахисники засудили святкування Дня працівників лісу у Галичі

Суспільство 13:38, 16.09, 2018

Громадська зоозахисна організація UAnimals засудила святкування Дня працівників лісу на Прикарпатті, що супроводжувалося популяризацією мисливства та трупами тварин.

Як писав КУРС, прикарпатські лісівники відсвяткували професійне свято у Галицькому національному природному парку. Під час святкування моделі продемонстрували колекцію одягу в мисливському стилі.

На урочистості відреагувала зоозахисна організація UAnimals.

"Свято з трупами на плечах! У Галицький національний природний парк святкують день працівників лісу популяризацією мисливства та трупами тварин. Хоча поруч розташований реабілітаційний центр для диких тварин, куди потрапляють лелеки, хижі птахи, вовки, лисиці, ведмеді, це місце, де їх не тільки рятують, а й надають їм можливість повернутися у дику природу. Керівництво парку такими "святкуваннями" не тільки руйнують імідж центру, а й принижують працівників, які категорично не сприймають дефіле з вбитими лисицями на плечах", – йдеться в офіційній заяві зоозахисників.

Вони нагадують, що організаторами цього "шоу" є директор Галицького НПП Олег Гайдук та керівник обласного управління лісового та мисливського господарства Руслан Осташук, а  також закликають залишати обурені коментарі на сторінці нацпарку у Фейсбуці.

Також заяву щодо святкування поширила і громадська організація "Еко-Галич", яка працює при Центрі реабілітації диких тварин Галицького НПП.

"Заявляємо, громадська екологічна організація "Еко-Галич" (ECO-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи) всіляко підтримує роботу Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП багато років і надалі сприятиме його розвитку. Статутною метою організації є виховання гуманного ставлення до тварин. Ми не маємо жодного відношення до святкування Дня лісника на базі Галицького національного природного парку і не несемо відповідальності за події, які там відбувались",  йдеться в заяві.

Нагадаємо, Галицький НПП єдиний з нацпарків в області, який підпорядковується Державному агентству лісових ресурсів України, а не Міністерству екології та природних ресурсів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: