fbpx

Святий Миколай завітав до дітей-інвалідів та дітей з малозабезпечених сімей у Бурштині

Культура 12:47, 18.12, 2017

Казкове дійство для особливої малечі подарували активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ". Святкову виставу з традиційними персонажами, Миколаєм, Антипком, янголятками для вихованців з реабілітаційного центру "Довір'я" та дітей з малозабезпечених сімей міста підготували учні Бурштинської школи № 3.

Всі глядачі та юні актори отримали пакунки з солодощами від Благодійного фонду народного депутата України Юрія Дерев'янка.

"Свято для дітей-інвалідів і напівсиріт ми організовуємо другий рік поспіль. Юрій Дерев'янко як народний депутат, як представник благодійного фонду забезпечує дітей подарунками. Нам так хочеться, щоб діти відчули тепло в ці святкові дні. Аби в їхньому житті якнайдовше була присутня казка", – каже координатор Бурштинської міської організації партії "Рух нових сил" Ольга Король.

Таке свято – це можливість для дітей з обмеженими можливостями відчути себе потрібними, поспілкуватися з однолітками, які навчаються у звичайній школі, кажуть їхні вчителі.

"В закладі діти перебувають 6 годин і  навіть зміна місця перебування впливає на їхній психологічний стан. В нас 33 дітей від 7 до 35 років. Центр приймає дітей з розумовими і фізичними відхиленнями. Такі свята дозволяють дітям не почувати себе відірваними від світу", – переконана директор центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Довір'я" Марія Оршуляк.

"Для нас дуже цінно, що звичайні школярі організували для нас виставу", – розповідає вихованець центру "Довір'я" Влад Синишин. 

Натомість для учнів третьої школи таке свято – це можливість віддати часточку себе для особливих однолітків.

"Це велика честь, ми маємо пам'ятати, що не в усіх дітей є такі блага, як у нас, тож хочемо щось добре для них зробити", – розповідає виконавець ролі Святого Миколая, десятикласник Віталій Гринюк. 

Загалом до Миколая майже сотня дітей з Бурштина отримають солодкі подарунки від партії "РУХ НОВИХ СИЛ".

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: